3 Feb 2016

Deco Idea series : Wall Frame



Hello!

Hari ni nak carik idea untuk wall frame deco pulak

Sebenarnya dah lama dah pending untuk projek wall deco ni tapi asyik bertangguh jer 
Maklum la sekarang nih beli apa2 yang patut jer
Yang tak penting semua KIV
hehe..

Tapi berangan tu free kan? Bukan kena bayar pun. =p

Untuk wall frame ni perlukan kreativiti dan perancangan sebelum deco.
Sebab nya harga frame toksah nak cakap la. Memang mahai2 walaupun saiz kecik.
Frame yang kat ikea cantik2 jugak. harga pulak bergantung kepada saiz dan pattern.

Berangan nak buat pattern macam kat bawah ni:

Ruang pameran di Fella design
Ihsan Google



Yang ni design simple jer. tak banyak frame:

Gambar dari rumah contoh 

Macam2 pattern arrangement untuk wall deco ni.
Ikut kesesuaian frame dan susunan.

Untuk ruang yang kecil, susunan kat bawah ni sesuai sebab boleh nampakkan ruang tu besar.
Susunan untuk ruang yang kecil agak rapat2 untuk ilusi ruang luas :




Em...bila agaknya boleh start projek nih yer...

huhu... berangan dulu lah.

=D


No comments: