20 Oct 2012

Guest Book dan Bunting


Dear Bloggers!

This time nak story tentang guest book kahwin dan bunting.
Mula2 tu tak ambik berat sangat tentang guest book tapi my sister insisted jugak nak buatkan satu...
huhu..i lap u sis!! My sis designed kan guest book and bunting untuk dua2 majlis.

Simple je guest book kiteorg..
Depan tu design and print kat hard cover berserta dengan kertas A4, then bind spiral bound .
Bahagian dalam tu, my sis designed ala-ala facebook interface....gambar close up takde and I pun tak simpan softcopy untuk design nih. tapi kalau sapa2 nak templat, bleh je guna Adobe photoshop and edit from original fb interface. Tukar nama aje. Contoh:

"Hazwanie is married to Muhammad Iqbal"
Like  Comment ----

Lebih kurang macam ni laa:

untuk decoration, simple aje..
since pintu gerbang dah ada bunga berdekatan pulak dengan guest book corner, so tak de la nak hias bagai lagi...just simple deco2 yang guna bahan2 yang beli kat Mr DIY Klang (I rekemen korang pergi sini since satu bangunan ngan Daisio (kedai brg Jepun RM5 each item) memang rambang mata and banyak choices terutamanya barang2 deco cute2..Marker tu beli kat MPH...RM 11 kot.. dia ada marker and cop, so memang laaa meriah my guest book! kreatif semua guest2 yang datang...

Tengok tu....interface fb ni dari budak kecik sampai la ke golongan dewasa pun excited nak tulis ucapan kan?

Ayish sedang menunjukkan kretiviti nya :D

lepas dah tulis dalam guest book, "nak satu!" kata Ayish (nama sebenar ;p)




 Bunting pulak, design dia sama je... cuma warna tu ikut warna tema majlis.
Design tu my sis jugak yang buatkan... memandangkan design dah ada, so print dapat harga murah laa and since taukey kedai print tu baik ngan my sis, kiteorang dapat diskaun! (sapa tak suka diskaun)

ni bunting sebelah perempuan: 

ni pulak bunting sebelah pihak lelaki:

At first place tak nak buat bunting, kiteorang nak buat gambar pengantin yang diframe kan... tapi I nak unsur2 suprise sebelum majlis... konon2 nya kalau letak gambar pengantin sebelum majlis nanti tak suprise laa :P (LOL! hehe)...at the end, bunting jugak yang kami pilih :D

Walaupun guest book and bunting ni perkara yang "kalau-tak-ada-pun-tak-apa" tapi kiteorg puas hati sebab  memang suasana majlis bertambah meriah dengan ada nya unsur2 surprise ni :)
Guest book pulak boleh buat koleksi peribadi 
Bila berborak dengan husband, kiteorang boleh gelak2 and momen tu masih rasa macam baru lagi.... terutamanya ucapan2 dari tetamu yang rata2 nya sangat kreatif.

p/s: walaupun hanya raja sehari, jadik pengantin sangat best! XD





No comments: