12 Feb 2012

matta fair 2012 di SACC

Salam dear all my friends!




just a quick update on matta fair di sacc...

well, me and my fiance pergi matta fair survey2 pakej2 perlancongan

em..some are quite cheap and some expensive.. hehe..


ada beberapa terms atau words pakej perlancongan yg aku baru tau:


1-ground packej- pakej termasuk makan, tempat penginapan, jalan2 tapi tak termasuk harga tiket pergi dan balik

2-All in fullboard- Tempat penginapan termasuklah breakfast, lunch and dinner

3-Half board = Tempat penginapan termasuklah breakfast and dinner shj

4-All Inclusive = Breakfast, lunch, dinner, snacks, drinks (juice, coffee)




well... a few company promote pakej ke beijing di musim bunga (bulan mei-Jun)

kat beijing ada 3 tempat popular yang boleh pilih:

1- Guilin: terkenal dengan permandangan yang sangat cantik (katanya) dengan sungai Liejang

2-Shanghai: bandar yang terkenal tempat shopping2

3-Guangzhou: tempat bersejarah



well.. pakej dalam RM1300-Rm2500 bergantung kepada agensi perlancongan tu laa..

em... sekarang ni still tengah nak pikir2 lagi nak ke mana utk melancong ;p

well.. maybe macam explorace..takde pakej2 mahal, we are planning utk amik map and mengembara :p kih kih kih


maybe we would go to place that not that expensive.. kat dalam negara asal kan ada pantai and good food! tapi depends on our budjet lah kan...



any suggestion?? em...




(heehee... belom kawin dh planning honeymoon...sebab tiket kena beli awal2 --> ayat cover line ;p )

7 comments:

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

U pergi eh? I ingat nak pergi yg kat pwtc next march.. xsempat nak g kat sacc mall.. so far camne yer harga dia. i xpernah pergi matta fair ni..

Just^me said...

i pun tak prnh pergi.. ni baru first time pegi.. kalau ikutkan, harga dia tgk currency negara yg kita nak pegi tu.. cthnya, vietnam agak mahal skit sbb guna dollar.. tp thn 2012 dieorg sibuk promote korea sbb thn melawat korea la katakan (RM3000++ per person).. most of the pakej for 6-7 days.. kalau kashmir,china, australia dlm RM2000++/person termasuk tiket flight... if thai and indonesia around RM300-RM500 per person..pakej2 kebanyakkan nya dh masuk harga tiket, tempat penginapan dan makan minum

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

wahh good to hear that. I nak aim thai tu dulu.. so rm300-rm500 termasuk flight tiket yer? ehem..xsabar nak g :))

Just^me said...

kalau utk thai and indonesia tu i think without tiket flight la dear... tp still murah lagi kalau book awal :)

dhiera said...

besok air asia buat big sale. jangan lupe beli ok!

dhiera said...

eh, cop kite rasa macam terlalu murah je klo rm300-500 termasuk flight ticket sebab kite dah cek tiket pegi krabi dari bulan lepas. dua orang rm600lbh. itu AA taw~

Just^me said...

dhiera, yg thai tu tak termasuk flight tiket...die ground pakej..hehe.. sorry terconfius plak :)