14 Jan 2012

Tudung dan Veil perkahwinan


Salam to all readers yang comels =)
how's ur day?
lately, aku ada sindrom kesukaran untuk tido
pastu jerawat plak timbul sana sini
mungkin kah pertanda stress?

haish... kena kuat kan semangat! Tomorrow it will be hunting for tudung and veil untuk majlis nikah sebab tak ada tudung dan veil lagi..

untuk majlis sanding, semua sewa dari Az**a C*llection (baju L+P, veil, tudung, kasut)
bulan februari ni kena fitting baju (ohh my! kena diet kasi slim nih ;p)

Ok, terima kasih kpd en google yang tolong carik gambar2 yang relevan dan kepada yang sudi share di web..sekurang2nya ada idea skit2 nak carik veil dan tudung esok kan?
survey online tadi ada jugak yang berkenan di hati ku~
antaranya kat:

1- myhannah
memandangkan aku tinggal di shah alam, maka harus melawat butik myhannah ni..
kat sec 13 kedai die dan terbaru dieorang dah bukak cawangan di sec 7 (belakang jakel)
kedai online pun ade terima tempahan tudung bagi yang duduk jauh)

Update: kat myhannah kedai shah alam tak banyak choice pun compare ngan tempahan online (huhu)


koleksivispera hanya ada tempahan online sahaja...tapi so far tengok bloggers lain bagi good review.. tudung die customade... kira adjust ikut saiz dan bentuk muka (i very like la this one).. hehe..

what i like the most is munnafendy punya tudungm rupa2nya die tempah kat koleksivispera...kaler tudung dan veil sangat padan kan dengan baju?? aku admire baju die (die design sendiri tau) .. caya la munna, sangat la berbakat!

Comment: disebabkan diri sendiri yang malas nak design2..maka option ni masuk dalam pending list


sangat cantek! simple jer manik2 tu.. i like la... nampak suci je
oleh itu wajib masuk dalam bakul idea :)


Comment: Rupa2 nya Ili jahit sendiri manit nya! kalau rajin boleh ambil idea mcm Ili ni..simple and nice

4- tudung tunang Aida (peserta program tv : gadis melayu)

(dari syokkahwin.com)

(dari seindahwajah.com)

tudung lace macam ni tak payah pakai veil pun tak per... cantik jer kan?

Ok semua...selamat memburu tudung veil impian korang!!

11 comments:

Munnafendy said...

alolooo tersesat pulak ai kat situ hehe

*sekarang tgh pening2 lalat nk design baju nikah pulak... =.=*

goodluck dlm misi mcari veil ye =)

Just^me said...

hehe... mesti cantik punya baju ai nnt... baju tunang tu sangat cantik! sulam sendiri yea? wanie pening2 jugak carik veil nieh.. muka bolat susah carik tudung dan veil yg sesuai =)

Lady WaiLiN said...

veil bt sendirik pn okek..byk bride yg bt sendirik..sy pn same..jauh lg jimat

Just^me said...

hehe... tengah survey2 carik idea.. hehe..nak buat sendiri tapi nnt tak tau la jadik apa.. kiter tak berapa pandai la wailin.. huhu ;p

Lady WaiLiN said...

saya pn mula2 xtau..tp upernyer sgt sng...yg penting usaha tangga jaya

Just^me said...

ye ker wailin? waulin ada buat tutorial tak ataupun ada tak sumber rujukan mana2 yg wailin tau? semalam punya misi tak berjaya la...veil mahal sangat.. nak dekat dua ratus ringgit wooo! tetiba rasa nak pengsan -_-"

Lady WaiLiN said...

banyak..tp x ingat sapa..mcm yg pengantin pakai bju biru tuh...sapa tah nma non cinderela story n intan apatah..mmg ada banyak tutorial in internet utk bt veil..saya punya veil 3meter pjg...giler over hehehe

Lady WaiLiN said...

ada gambo nyer..leh tgk2
http://wailinthelifestyle.blogspot.com/2011/10/3-metre-veil.html

Just^me said...

wah 3 meter.. panjang nyer!! sure gempak laa.. sekarang ni wanie tgh tgk2 tutorial cara2 buat veil..yg simple2 sudah =D

Ili S. said...

Assalamualaikum! Hai ada saya pula di sini. Just to share. Veil yang warna putih tu kan, saya beli kain chiffon 2 meter, potong dia supaya nampak separuh bulat, dan beli pearl, dan jahit sendiri. Done! Tak sampai pun RM 50 :D

Veil yang purple tu pun, beli kain chiffon purple, tambah beads mengikut selera.

Sebab I am not a fan lah pada veil-veil yang terlalu fantastik. terlalu banyak manik dan padat. Lain orang lain selera kan, tapi veil kahwin saya tu, memang itu lah diri saya :D

Selamat mencuba!

Just^me said...

wassalam.. Ili, tq for sharing! mmg saya suka laa veil awak tu... saya dah agak dah awk diy sebab matching ngan baju awk... saya suka yang putih tu.. and purple... beads tu awk tambah sendiri ker? huhu...ok2 nnt sy survey chiffon..