30 Jan 2012

Anastasias Spa Giveaway 2012 (due 3 feb 2012)

Salam semua =)


This time aku nak join contest Anastasia Spa contest


dah lama tak pergi spa... hadiah giveaway ni menarik jugak since "pergi ke spa" termasuk dalam list to do before marry aku ;p ngeh ngeh ngeh..


kalau menang free spa best gak untuk manja2 kan diri gitew~~


contest ni aku dapat tau dari ex-B2B iaitu Nora blog


thanks dear for this contest!


silalah pergi ke blog Nora untuk details ya...




Pemenang spa giveway ini akan memenangi FREE SPA !SEPASANG RAWATAN SPA LELAKI DAN PEREMPUAN
di mana rawatannya adalah seperti berikut :
Lymphatic Drainage + Cellulite Body Massage (60 mins) + Steam Bath with Steam Room (30 mins) + Detox Slimming Machine Session (30 mins) @ Neutrosense Face & Body




ok siapa2 yang berminat, silalah ke blog puan Nora yer.... lagi satu, blog dia sangat informative if ada B2B tengah carik2 idea lantern theme wedding..




TARIKH TUTUP : 3 FEBRUARI 2012





dah link to this entri

aku 2 tag my beloved friends blog:
cik lisa
cik sha



kalau ada rezeki, boleh laa pergi spaaaaaaaa!! tak sabarnya (dah start berangan ;p)..owh kawan2 meh join2 sama2


good luck to all of you ya :D



hehe... ok la, nite2 to all..

GA Pertama Sicantik Siezuka

Dear all,

ini adalah entri contest GA!


Ini lah Cik Siezuka itew~~ thanks for creating this GA yer :)


Macam mana nk join? ni caranya:
1. WAJIB lah menjadi FOLLOWER blog siezuka.


2.Tajuk Entry, GA Pertama Sicantik Siezuka


3. Like Fan Page Sicantik Siezuka dekat SINI.


4. Copy BANNER Siezuka kat atas ni dan link kan ke entry ini.


5. Dalam entry tu WAJIB bagi komen tentang blog (Kelebihan & kekurangan)


6. Tag 2 orang kawan anda yang comel-comel & handsome-handsome, pastikan diorang tahu


7. Last, Letakkan link korang kat komen entry ini


ok...laa first2, ni kali pertama aku melawat blog cik siezuka ni... hehe..tgh blog hopping dengan gembiranya tetiba terjumpa contest siezuka ni...


bercakap tentang kelebihan blog cik siezuka ni, mula2 dia punya blog cantik (iyer laa study fashion designer la kan =) ) pastu blog dia ni ada banyak review2.: tempat makan, entertainment, wayang cerita terbaru and life dia.. ada jugak nasihat2 especially untuk remaja2 macam kita ni (remaja kew? :p) hehe

kekurangan blog siezuka ni?? rasanya ni first time aku melawat blog dia ni... setakat yang aku baca entri2 dia ni, aku rasa ok jer...untuk cadangan, aku rasa kalau ditambah link2 secara berkategori boleh memudahkan klik2 topik2 yang pembaca interested kan?

tapi pada pendapat aku la blog siezuka ni sesuai sangat untuk teenagers... kalau aku ada anak perempuan yg remaja, sure aku rekemen kat anak aku baca blog siezuka ni ;) *btw, aku pun remaja jugak tapi remaja fasa akhir hehehe... poyozz kan? ;p


hadiah2 nya korang boleh laa melawat blog siezuka ni untuk keterangan lanjut...sicantiksiezuka [dot] blogspot [dot] com



  • saya dah like fanpage siezuka

  • saya dah follow blog siezuka (username: just^me)

  • satu entri special tentang blog siezuka

  • tag kawan2 blog saya:


  1. cik lisa

  2. cik sha

ok laa.... ada hari kita jumpa lagi yer :)

29 Jan 2012

Inspirasi Cinta Contest (due 3 Feb 2012)

Salam to all my dearie friends especially bride to be.. ni ada contest baik punya untuk kamu2 =)

Precious Touch Brindals fb menganjurkan Inspirasi Cinta Contest.



Hadiah contest ni adalah:

1 unit custom table calendar 2012 atau 2013

customize calendar tu akan dihiasi dengan gambar2 perkahwinan anda

best kan hadiah die? =)

Ok2...antara syarat2 penyertaan adalah lengkapkan slogan Saya impikan majlis perkahwinan yang .......... (tidak lebih 50 perkataan)



ini adalah slogan saya:

Saya impikan majlis perkahwinan yang meriah, penuh dengan kasih sayang dan gelak ketawa para tetamu dan keluarga yang bersama-sama meraikan majlis. Saya juga mengharapkan majlis perkahwinan kami mendapat barakah dan limpahan rahmat daripada Allah. Semoga majlis yang bakal berlangsung bulan Mac ini dipermudahkan dan lancar semuanya. Amin...

saper2 nak join tu meh la join ramai2...

Ok, contest ni terbahagi kepada 2 method, boleh join via both methods


Method A: Via FB

1. Like page Precious Touch Bridals.

2. Post comment di photo ini dgn ayat: Saya impikan majlis perkahwinan yang .......... (tidak lebih 50 perkataan)

3. Share photo contest ini di wall anda.

4. Ayat paling kreatif akan dipilih sbg pemenang oleh PTB.
Method B: Via Blog

1. Like page Precious Touch Bridals.

2. Buat entri di blog yg mengandungi ayat: Saya impikan majlis perkahwinan yang .......... (tidak lebih 50 perkataan)

3. Letak photo contest dan link FB page Precious Touch Bridals di entri tersebut.

4. Email precioustouchbridals [at] gmail [dot] com utk inform penyertaan anda.

5. Ayat paling kreatif akan dipilih sbg pemenang oleh PTB.


**Tarikh akhir penyertaan adalah pada 3 Feb 2012 dan pemenang akan diumumkan pada Sabtu, 4 Feb 2012



ok laa... harap2 ada rezeki... =)

18 Jan 2012

Kad kawen dah siap! Borang kebenaran kawen dah lulus!

Hi my dear bloggers and readers!

hari ni nak kongsi berita baik punya!!!! yabedabeduuuu.... setelah melalui karenah birokrasi dan borang2 yang memening kan untuk diisi, akhirnya pendaftar nikah negeri selangor bagi kelulusan untuk berkahwin... yahoooo!! (gatal ;p)

cara2 mengatasi karenah birokrasi berurusan dengan Jais akan aku kongsi kan ceritanya di lain entri ya... penat tau..dan panjang ceritanyaaaa..
tapi hari ni aku gembira sangat sebab:


  • hari ni aku berjaya mendapat kelulusan berkahwin dari jais! (layak menikah dah ni ;p)

  • hari ni aku berjaya mendapat kelulusan untuk nikah di masjid!

  • hari ni kad kawen dah siap! paid! anddd pick up! (aku happy dengan design kad kawen aku although mula2 banyak drama yg jadik)
gembiraaa nya harini...senyum sampai ke telinga!
hari ni jugak me and my famili makan besar semperna nak meraikan harijadi ketiga2 adik aku yang sederet dari bulan jan dan februari! i love u darlings2...

terima kasih Allah kerana kegembiraan dan rezeki yang Kau berikan ini....

16 Jan 2012

Suppliment untuk bakal pengantin?



Salam buat semua =)
hari ni baik2 saje.. just penat sikit
lately memang senang penat..
pastu masalah susah nak tido malam
erm.. tak cukup tenaga ker stress?
dari kecik sampai ke besar, seingat aku, aku rajin makan vitamin C jer sebab sedap (chewy2) macam sugus.. aku tak pernah makan vitamin atau apa2 supplimen yang lain.. yer laa sihat jer mana nak ingat ubat kan.. waktu sakit baru la terkial2 carik ubat -_-"
kesedaran makan supplimen tu ada tapi sebenarnya aku tak suka makan ubat
tengok laa orang dulu2 kan rajin makan jamu2... tapi aku jenis tak berani la nak ambil jamu2 ni, takut apa2 side effect ke kan.. (penakut ubat aku ni..hehe)

tapi ramai kawan2 aku syor kan makan multivitamin dengan 400-800 micrograms folic acid setiap hari... so, aku buat la skit research2, google pasal folic acid ni..


selain daripada elok untuk orang yang merancang untuk pregnant, orang yang mengandung (1st trimester) disarankan ambil folic acid jugak..
sebenarnya folic acid ni boleh didapati secara semulajadi dari sumber makanan tapi tak banyak laa... kebanyakkan wanita hanya dapat 138 microgram jer dari diet seharian..
sumber utama folic acid boleh dapat daripada sayur2 yg berdaun hijau dan sayur2 lain seperti:
whole grains
black and navy beans
black-eyed peas and lentils
asparagus
orange juice
sunflower seeds

(Source: Nutrition Consult Service, Brigham & Women’s Hospital)


folic acid dapat menjamin kesihatan dalaman badan dan supply nutient before pregnant dan trimester awal kehamilan..
antara kebaikan folic acid ni adalah:
1-mengekalkan kesihatan sel : penting untuk perkembagan fetus/janin
2- selain tu, kalau ambil sebelum conceive/mengandung, folic acid dapat mencegah kecacatan otak dan tulang belakang (neural tube defects) jika mengandung

kalau makan folic acid ni kena hati2 kalau ambil dengan beberapa jenis ubat..

sebab ada sesetengah ubat akan ganggu penyerapan folic acid..

untuk info, klik sini

sebelum amik apa2 suppliment, dapatkan nasihat pakar macam doktor or pharmacist


kena survey kat farmasi ni =)


macam mana dengan korang? ada tak recommendation vitamin apa yang elok especially B2B? Innershine ker aper ker? =)





14 Jan 2012

Tudung dan Veil perkahwinan


Salam to all readers yang comels =)
how's ur day?
lately, aku ada sindrom kesukaran untuk tido
pastu jerawat plak timbul sana sini
mungkin kah pertanda stress?

haish... kena kuat kan semangat! Tomorrow it will be hunting for tudung and veil untuk majlis nikah sebab tak ada tudung dan veil lagi..

untuk majlis sanding, semua sewa dari Az**a C*llection (baju L+P, veil, tudung, kasut)
bulan februari ni kena fitting baju (ohh my! kena diet kasi slim nih ;p)

Ok, terima kasih kpd en google yang tolong carik gambar2 yang relevan dan kepada yang sudi share di web..sekurang2nya ada idea skit2 nak carik veil dan tudung esok kan?
survey online tadi ada jugak yang berkenan di hati ku~
antaranya kat:

1- myhannah
memandangkan aku tinggal di shah alam, maka harus melawat butik myhannah ni..
kat sec 13 kedai die dan terbaru dieorang dah bukak cawangan di sec 7 (belakang jakel)
kedai online pun ade terima tempahan tudung bagi yang duduk jauh)

Update: kat myhannah kedai shah alam tak banyak choice pun compare ngan tempahan online (huhu)


koleksivispera hanya ada tempahan online sahaja...tapi so far tengok bloggers lain bagi good review.. tudung die customade... kira adjust ikut saiz dan bentuk muka (i very like la this one).. hehe..

what i like the most is munnafendy punya tudungm rupa2nya die tempah kat koleksivispera...kaler tudung dan veil sangat padan kan dengan baju?? aku admire baju die (die design sendiri tau) .. caya la munna, sangat la berbakat!

Comment: disebabkan diri sendiri yang malas nak design2..maka option ni masuk dalam pending list


sangat cantek! simple jer manik2 tu.. i like la... nampak suci je
oleh itu wajib masuk dalam bakul idea :)


Comment: Rupa2 nya Ili jahit sendiri manit nya! kalau rajin boleh ambil idea mcm Ili ni..simple and nice

4- tudung tunang Aida (peserta program tv : gadis melayu)

(dari syokkahwin.com)

(dari seindahwajah.com)

tudung lace macam ni tak payah pakai veil pun tak per... cantik jer kan?

Ok semua...selamat memburu tudung veil impian korang!!

13 Jan 2012

SCRAP@PERCLIP 1st annyversary GIVE AWAY



Salam to all readers!
masa dok jalan2-baca-blog-kawan2 tiba2 dapat tau yang FaraD ada buat give away contest! yeay! Jeng Jeng Jeng!!!

kalau ada rezeki bestnya! sebab cantik2 laa hasil tangan si FaraD ni.. aku suggest korang tengok sendiri kat website FarahD ... artwork dia creative and ada originality dan sesuailah untuk B2B kat luar sana if sapa2 nak guestbook ker, signage ke

kebetulan plak aku tengah carik idea untuk meja guest book corner

cantik and i very like this idea...

majlis kawin plak tinggal lagi 2 bulan, memang tercari2 signage yang unik macam ni...

so, B2B kat luar sana tu, apa lagi, jom join ramai2 contest give away ni =)



Cara2nya mudah jer... korang klik link kat sini:
first: jadi follower di blog FarahD pastu
korang akan berpeluang dapat A5 size mini signage!!~


Thanks FarahD for this contest! sangat2 menarik! =)


2012 Special Giveaway.

Salam semua, hari ni aku join satu contest dari http://tehadessert.blogspot.com/



Hadiahnya... adalah cupcake red velvet! yummy! Haa...kalau nak tau, ni la faveret saya...

tengok gambar kat bawah ni... macam nak gigit2 skrin laptop.. hehe

kalau ada rezeki menang, dapat laa 16 bijik cup cakes ni (banyak tuuuu)...




Oleh itu, saya mengajak beramai2 join contest ni... Mari2 :D

saya tag: Cik Sha dan Cik Faz

Good luck u olls!

Photo booth ideas - I think I want pomander ball tree

I'm soooo interested with these ideas!

pomander balls tree!

maybe deco with ribbons or marbles?






letak kat photo booth..

anyone knows macam mana nak beli pomander balls ni yang save budjet?

Just let me know ya ;)










9 Jan 2012

THE LADIES PHOTOGRAPHER GIVEAWAY

Yeay ada contest untuk photo book ( I very like) Ok2 pertandingan ni ditaja oleh The Ladies Photographer





Contoh photobook:
Memang menarik betul photobook dia... personally, I prefer photobook sebab gambar dia lebih tersusun dan nampak macam story book... hehehe


for nikah, we don't have a photobook in our pakej... If menang this contest, it would be great!!! (kalau menang la kan? hehehe) thaanks Yuyu for this contest! I very the like :D



Cara-cara nak join contest ni adalah:
1 - Buat entry bertajuk THE LADIES PHOTOGRAPHER GIVEAWAY
2- Letakkan banner The Ladies Photographer di bawah dan link kan ke entry ini.





2 - Like Fan Page TLP di facebook http://www.facebook.com/theladiesphotographer dan kepada yg tiada FB, boleh jadi follower di belog penaja



3 - Like Fan Page Danita Maternity Store http://www.facebook.com/Danitamaternitystore (this is our penaja hadiah)
3 - Tag 5 org kawan blogger (lebih ke kurang pun leh:P) ---> Arissa & diena & Lady Wailin
4 - Letak link entry anda di entry penaja (klik sini) ...Terima Kasih:)
5 - Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 January 2012




HADIAH (copy from penaja)
GRAND PRIZE -
1 Photobook Percuma 11 x 8.5 Potrait Hardcover 40pages worth RM230. (Anda poskan kepada saya gambar-gambar anda untuk dibuat photobook dan setelah siap, saya poskan photobook kepada anda)
Untuk contoh2 photobook dan cara2 membuat photobook sila klik link
ini..



Ke 2
RM50 cash dan Free 2 keping gambar 12 R (anda emailkan gambar anda pada saya, saya edit dan print kan size 12R dan pos ke rumah anda)



Ke 3
Free 2 keping gambar 12 R (anda emailkan gambar anda pada saya, saya edit dan print kan size 12R dan pos ke rumah anda)



Ke 4 dan Ke 5
Free 2 keping gambar 8 R (anda emailkan gambar anda pada saya, saya edit dan print kan size 8R dan pos ke rumah anda)
Cara pemenang ditentukan ialah dengan cabutan bertuah, anda bertuah, anda dapat hadiah:)...Hadiah tambahan..
SURPRISE!!Free 2 keping gambar 12 R (anda emailkan gambar anda pada saya, saya edit dan print kan size 12R dan pos ke rumah anda) untuk 2 org yg memberikan BACKLINK tertinggi
Untuk melihat gambar2 dan pakej yang ditawarkan oleh TLP, sila ke photo gallery di
theladiesphotographer.com atau fan page http://www.facebook.com/theladiesphotographer.
Dan Kepada yg mencari mengandung, baju menyusukan bayi dan peralatan bayi, boleh cuci


____________________________________________________________



All done! Good luck to all who join the contest ya!!




daaa....







Tips mencari Official photographer (OP) idaman

Assalamualaikum to my dearest bloggers and silent readers,


Today actually aku nak cerita pasal OP... alhamdulillah setelah survey2 akhirnya berjaya jugak bertemu dgn OP yang aku rasa sesuai. dalam survey2 tu macam2 promotion ada... tapi biasa la selalunya wedding photography with pakej...so kena pandai2 laa pilih ikut kemampuan dan citarasa korang...



berikut adalah Tips2 untuk bertemu dengan OP idaman:





  • 1- cari di facebook: sekarang ni ramai photographer yang promote through fb... lagipun u can see their portfolio direct je... search for "photography" or survey2 kat fb mak andam or inai punya fb pun ada yang dieorang tag kan fotographer sekali... kadang2 siap ada yang ada promotion...so, B2B kena laa selalu alert if ada promosi2 (di fb)...

cari di fb lebih senang dari pergi ke pameran pengantin...why? bagi aku,
pameran pengantin tu we had limited time and choice...maksud aku, bila kat
pameran pengantin memang laa kata ada promosi tapi kena bayar deposit time2 tu
jugak..ayat yang biasa korang akan dengar di pameran pengantin adalah "promosi ni sah dalam tempoh pameran jer...habis pameran ni takde
offer macam ni, kena bayar deposit bla bla bla
".....lagisatu kita tak
banyak masa nak belek2 portfolio dieorang... dah la ramai orang bersesak2 pastu
kena buat decision plak...buat tension ajer..tapi terpulang la masing2 punya
cara kan? tu dari pengalaman aku laa pergi pameran2 pengantin ni... btw, it
difficult nak nego or bincang pasal diskaun time2 ramai orang...if personally
jumpa bleh la bincang2 and ambil masa untuk fikir dulu kan?



2- survey2 testimonial or if ada bloggers review about them: ini penting sebab kadang2 memang portfolio dieorang tip top tapi servis problem.... yer la kadang2 penting juga ambil kira faktor macam ni... contoh2 soalan yang kita kena tanya kpd fotographer, "berapa lama masa untuk siap album lepas majlis?"...selalunya bergantung laa...ada yang bgtau, 4-5 bulan kawin baru dapat album kawin..huhu...so check and tanya2 la orang...


3- Budjet: bila cakap pasal budjet, bukan bermakna kita nak lowest price.. sbb kita kena ambil kira juga hasil kerja keras orang kan? for me, reasonable price is the right word... harga biar la berpatutan... mula2 minta quotation.. aku prefer email sebab ada hardcopy/salinan yang boleh kita refer nanti... sebenarnya boleh bincang dengan photographer your budjet... he or she akan revise atau semak balik quot and quot balik harga ikut budjet kita... kalau harga dah fix so tak boleh buat apa2 la kan.. unless photographer tu kawan baik ker..so boleh la bagi harga kawan2.. selalunya ada beberapa point yang mempengaruhi quotation photographer:-



    ----senior fotographer lagi mahal dari assistant fotographer




    ----bilangan fotographer dalam sesuatu majlis...the more, the merrier
    (chewahh), lagi banyak shot2 gambar ;p



    ----free gift (bukan free pun sebenarnya..) macam frame, berapa keping
    gambar



    ----tempoh masa sesuatu majlis (selalunya 1 event dalam 4-5jam for wedding)..
    aku suka yang tak limitkan waktu kerja dia... i mean takkan la kiteorang nak
    tahan fotographer dari balik rumah kan? hahaha... tapi the best fotographer akan
    tunggu sampai habis majlis sebab kadang2 parents busy2 masa majlis, so tak
    sempat bergambar kalau limited time... so to avoid that, better remind ur OP to
    stay alert ;D

  • 4-Jumpa personally dengan fotographer after contact through email: step ni sangat penting..pada aku fotographer haruslah ramah... yer la dieorang ni terlibat dalam kerja2 kawin kena peramah terutamanya fotographer... percaya atau tak bila selesai majlis, mesti pengantin penat untuk sesi outdoor pulak kan? kat sini laa peranan fotographer.. dieorang kena pandai naikkan mood pengantin supaya dalam gambar takde laa muka letih (ala2 tak rela ;p)...lagisatu, kat wedding nanti sure ramai saudara mara and famili... so fotographer kena pandai beramah mesra supaya dapat shot2 menarik nanti. Then, kalau jumpa personally, kita akan dapat tanya soalan2 yang kita nak tau... selalunya fotographer yang baik akan layan jer soalan ;p

    • owh ni adalah bonus untuk b2b yang lain, aku attach link-linkies yang boleh korang survey2 nanti...especially yang suka blog hooping tu (macam aku laa)...aku list kan semua fotographer yang pernah aku survey dan aku sangat2 suka dieorang punya hasil kerja... they all are nice people..anyway i choose the one yang fit my budjet dan gambar menepati ciri2 yang aku nak.... kalau lah I can get all of them for my wedding~~ (sangatlah berdramatik yer angan2 ;p) enjoy people... ;D

      tadaaaaa.... I present to you photographer yang paling aku berkenan dengan my favourite shot from them:



      Khairul Badri Photography





      Syahiran Sukardi
      Mukhriz & Udey Photography


      Mohd Razali



      hope everything would be as wonderful as we plan... insyaAllah ;D

      8 Jan 2012

      Peraduan Kebaya Kahwin by Red Ribbon boutique & blog

      Miss Red Ribbon ada buat contest untuk giveaway sewa kebaya free! Best jugak kalau dapat pakai kebaya time majlis nnt...yippie :D



      Ini bannernyer:










      Hadiah2 nya adalah:




      First prize:Sepasang Kebaya kahwin set tajaan Red Ribbon Boutique & Blog




      Second prize: Cadar pengantin atau 50% off Sepasang Kebaya kahwin set tajaan Red Ribbon Boutique & Blog




      Kepada sesiapa yang nak masuk contest ni mestilah:








      • B2B Or groom2B yang akan melangsungkan perkahwinan pada Mac 2012- Sept 2012


      • B2B or ex-B2B yang tengah cari costume untuk post wedding


      • Lokasi Klang Valley (self collect)



      Ok2, saper2 yang berminat jom join contest ni, (aku ler tu salah sorang ;p): Cara2 nak join:






      • buat entri "Peraduan Kebaya Kahwin by Red Ribbon boutique & blog



      • letak banner peraduan (checked!)



      • Upload gmbr dengan pasangan:








      My favourite photo of me and mr fiance ;D... satu gambar sebelum tunang...satu lagi gambar tunang :)



      jawab soalan:



      • Kiteorang memang tengah carik pakaian untuk post wedding pun, yeay... kalau menang, bleh cover budjet..hehe



      • majlis perkahwinan impian? wah mestilah majlis yang happy.. pengantin happy, saudara and kawan2 happy.... yang paling penting majlis tu diberkati Allah dan mendapat doa2 dari kalian semua... tentang photoshoot plak, nak di bangunan yang cantrik strukture die! bestnya kalau jadi kenyataan ;D

      • lokasi majlis di shah alam bertarikh 10 dan 11 MAC :)


      • majlis saya tak ada tema2 yang khusus..cuma warna nya light colour macam pink and tiffany blue...majlis sebelah lelaki warna gold...


      • MAKLUMAT PENGANTIN PEREMPUAN
        Berat: 60kg
        Tinggi: 153cm
        saya suka jugak warna merah... saya berminat set D (kebaya merah tu)... cantik sangat2....although takde set untuk baju lelaki, tapi majlis belah lelaki dah ada baju cream2 yang bleh match ngan baju merah ni (kalau menang la ;D )



      • baju ni sesuai sangat untuk post wedding kiteorang.. so kalau menang bestnyaa!



      KEBAYA Set D:








      Owh saya suka jugak cadar bilik pengantin :) Harap2 saya laa orang yang bertuah itew ;)


      owh sebelum terlupa, saya tag 2 orang B2B:




      Done!

      Dugaan orang yang nak kawen

      2 months to go..


      macam kejap je kan masa berlalu


      haritu baru jer rasa lambat lagi... maklum la tunang 6 bulan


      relax2 lagi


      sekarang ni kelam kabut lah kan


      nasib baik hal2 penting dah setel cuma sekarang ni benda2 kecik la yang tinggal


      tapi itu pun dah macam sesak nafas dibuatnyer..




      dugaan2 orang nak kawen adalah:




      1- nerbes: bila tengok mama pagi2 dah bangun buat breakfast pastu buat kerja2 rumah tiba2 aku rase kaget, erks, aku jarang buat keje2 rumah...asyik ke lab jer..buat kerja2 lab aku tau laa... boleh ke aku buat semua ni... aku rasa macam tak percaya jer...at least i must start with sumething kan...


      sekarang ni azam aku adalah start masak utk famili. tak kira la masak apa pun... huhu tu laaa tak start dari awal bab2 ni, tengok2 dah nak kawen baru la terkedek2 turun dapur... aku rasa masak tu boleh la aku buat yang simple2 tapi yang complicated tu still tak terer lagi, harap2 suami lebih sayang la kan bila terer masak (poyo nyer ayat ;p)... terbayang2 the big day bila si dia lafaz "aku terima nikahnya..." sure aku nangis ;p


      2- kewangan -penting bila cakap pasal kawen.. tapi bg aku, asalkan sampai seru kawin, patut di percepatkan... macam kes aku ni, aku still lagi study cuma nasib baik my fiance kerja.. so duit tu ada la sikit2...tapi nak upah rizalman buat dress tu tak der la dalam list -_-" (unless die tu best friend aku dan die nak sponsor ;p)... what i can say, we work on our budjet.. although budjet agak ketat, we manage to squize in mana yang penting2... mana yang tak penting we cut off jer... lagipun rezeki kadang2 tuhan nak kasik... Tuhan beri dalam bentuk yang kadang2 kita tak perasan...Dia beri kita kesihatan dan kudrat yang baik, maka dapat la kita bekerja, kan? alhamdulillah




      3- time tunang nih kena jaga tata susila sebab kalau jumpa selalu nanti tak manis kata orang kan..


      tak boleh la jumpa2 selalu


      lagipun lagi dekat dengan tarikh kawin, lagi banyak kerja kena buat...


      tapi my fiance cakap ok jer sebab nanti bila dah kawen bleh menghadap muka masing2 tiap2 hari ;P (yer la tu sayang oii..hehe)




      rasanya mengurus sendiri persiapan kawin ni membuat kan aku belajar banyak perkara.. tentang tanggung jawab, kesabaran dan pengurusan kewangan


      yer la aku kan anak sulung


      adik2 pun kecik lagi


      parents plak mesti la mengharapkan yang terbaik untuk anak2 nya




      aku pulak defence thesis viva pun belum


      harap2 semuanya berjalan lancar laa kan






      aku bukan seorang yang sempurna tapi aku dalam proses belajar


      tahun 2012 ni fasa hidup aku pun akan berubah..


      semoga tuhan berikah aku kekuatan


      untuk menghadapi semua dugaan2




      Amin...


      1 Jan 2012

      Misi sulit berjaya! ;p












      huhu...akhirnya misi sulit dah berjaya jugak --> beli barang hantaran for him and for me as well

      best nyaaa!

      orang puteh kata "mission accomplished" ;p


      strategi saya dan en tunang untuk beli barang2 hantaran semasa hujung tahun SALE adalah sangat berbaloi...

      tambahan plak time2 krismas kan banyak kedai2 yang dah siap buat gift set yang comel2...


      Actually, kiteorang dah beli sikit2 barang hantaran dari 2 bulan lepas...

      cuma time sale ni, perfume and beg2 perempuan mmg sale lah..

      memang time nak pilih2 barang tu terpaksa redah jer selautan manusia

      yup, biasa la bila sale kalau kita datang lambat sikit, alamat barang dah takde stock :(

      tu ikot nasib laa kan... wether ada stock ke tak


      sekarang ni dalam dilema laa plak..

      gubah sendiri hantaran ker or upah jer orang gubahkan?

      hurm... kalau gubah sendiri, save banyak sangat ke?

      dulang plak kena sewa...


      curent mode: cari door gift and bunga telur utk tetamu

      owh and betulkan draf kad kawin ;)


      macam tak percaya pulak nak kawin lagi 2 bulan.... huuuuuuuuuu nerbes i ;p