14 Nov 2011

Engagement_day ;D

pada 17th September yang lepas, majlis pertunangan saya telah pun berlangsung dengan meriahnya...alhamdulillah

terima kasih kepada parent saya, mama + papa
yang bertukus lumus pada hari itu

dan juga kepada saudara mara yang tak henti2 menolong
terima kasih

terima kasih juga atas kedatangan kalian semua
*hugs

sorry la cerita ni agak lambat dipublishkan
hehe, tak sempat plak nak post n upload
laptop crash dan macam2 -_-"

sebelum bertunang, agak kelam kabut buat persiapan..
maklum laa sebagai anak sulung memang takde experience
nasib baik ada blog2 B2B (bride to be) yang sangat membantu
so, banyak la yang bleh dibelajar

tanpa berlengah2 lagi, let the picture do the talking ;)


1. ketibaan rombongan pihak lelaki:

2- Hantaran kami - buat sendiri semua, save cost! berpinar jugak laa terkial2 buat

3-Adik ke-3 yang juga merangkap pengapit (tunang takde pengapit sebenarnya, just nk kawan ada sebelah je, takde la nerves ;p)

4- akhirnya cincin disarungkan by auntie (mother-in-law to be ;p)

4- Yes! upacara salam2..berjaya jugak i duduk dengan ayu nya bersipuh lepas praktis banyak2 kali ;p


5- Selesai sudah sarung cincin...then bergambar dengan adik beradik tersayang



5- Bergambar dengan sebahagian sepupu2 yg hadir ;D thanks you all

6- Akhirnya saya dah menjadi tunangan orang :D

Cerita tentang baju:
Baju tu.. my mom beli kain and tempah jer..veil and tudung beli asing2... my adik ke-3 yang juga pakar bab2 seni2 ni jadik consultant... hasilnya tak mengecewakan ;)
(although baju tu dijahit tak kemas .. salah kan -->tempat yang kiteorg tempah jahit baju tu)
However, I like the combination colour of dress! and nasib baik tak nampak sangat baju tu punya jahitan tak kemas kat sebelah dalam.. huhu..

tentang makeup pulak, before this, i decide to do self-makeup
tengok2 tak jadik la..
Nasib baik my friend, Hana introduce me to kak Zan..

Her makeup suit me well on that day! :D
Here's the tips: Try makeup dulu sebelum hari sebenar supaya makeup artist tu familiar with your face ok.. then insyaAllah it will turns up ok ;)

btw, if you all want to know lebih lanjut, visit her website:
http://berd-photography.com



Owh lupa nak cerita pasal makanan pada hari itu..

panjang ceritanya tentang caterer nih...sebagai orang yang tak pernah handle benda2 ni, ramai caterer yang i jumpa and survey..macam2 ragam dan kerenah..
but alhamdulillah we had made the right choice
kerja2 caterer yang effisien and servis makanan yang sangat2 best..
tak mengecewakan
terima kasih kak ina (if she happen to read this post)!


Bawah ni adalah nama caterer tu

PadiPadi Food & Services


tengok la kat fb ..
dieorang ada menyewakan khemah jugak
dan harganya pun berpatutan
Btw, setiap ramadhan selalu nya ada dieorang buat buffet ramadhan di Galeri Seni Shah Alam
bleh la pergi survey yer ;)

makanan dia sedap!
they specialised in masakkan kampung
I like the 'daging rempah'



Wah... akhirnya berjaya juga update tentang majlis tunang!
Yeay for me! ;D

2 comments:

ct cucubi said...

Congrate and Yeah for u too!

Just^me said...

thanks ct~