21 Aug 2011

kahwin part 1: Dewan kahwin di shah alam


Dewan di shah alam most of it dah fully booked


arghhh!!

any suggestion?

will update about dewan as soon as possible

hunting for dewan...anyone want to join? ;p

9 Aug 2011

Entri tunang: Part I


Macam tak percaya plak ini adalah entri pertama tentang tunang secara rasmi yang aku tulis kat blog nih..huhu..terharu plaks

Macam2 perasaan ada- gembira-nerves-bla bla

aku try la google senarai checklist tunang blog2 orang lain
sangatlah detail ok! salute la kat dieorang ni.. memang gempak
sedikit sebanyak dapat laa aku belajar dari orang lain kan
huhu..

checklist aku panjang berjela..
tapi yang dah terbuat adalah hantaran dulang hantaran ajer
tu pun adik aku tolong
giler relax aku nih
(dalam hati tuhan jer tau..hehe)

checklist
1- hiasandulang hantaran
2- baju tunang
3- katerer makanan
4- jumlah tetamu nak jemput (pada aku nak simple2 aje, tapi ikut la pada parents aku nnt nak ajak berape orang kan)
5- hiasan rumah/ mini pelamin (tak berape penting kot nak pelamin..asalkan lawa dah la ek?)
6- jurumakeup (aku still rase tak perlu nak makeup2 tapi tengok la dulu keadaan...kalau solek sikit baru la nampak cantik kan? best jugak kan/? hurmmmmm.... nak jugakkkkk)
7- cincin tunang untuk lelaki (ikut adat orang kelantan, lelaki dapat cincin time tunang..huhu.. untung laa kan :D)
8- barang2 hantaran tunang (ini kena check list asing nih..huhu)

ini baru checklist tunang...belum lagi kawin punya checklist...
baru aku tau rupa2nya persiapan kawin tu cukup2 memeningkan kepala
nasib baik kawin tu bukan tiap2 hari..
no wonder la upah wedding planner mahal
huhu..


aku harap final tesis aku ni lepas laa...dapat laa aku tumpukan sepenuh perhatian aku kat kerja2 kawin nih...
moga2 lancar semua nya...Amin~

4 Aug 2011

Tik Tok Tik Tok...



Halluuu!

yeah! lama giler tak berblog kan?
huhu... itu lah busy la katakan dok bertesisMOON lama sangat

akhirnya... siap satu buku berjilid tu
tengah tunggu supervisor check
harap2 takder la eksperimen kena repeat atau perkara2 yang tak nak aku dengar kan?

gambar penguin hiasan yang buatkan aku teringatkan seseorang...kih kih kih


sedar tak sedar dah bulan ramadhan dah
semua orang puasa!! yeaah!!

bagus jugak aku hantar tesis bulan ramadhan ni (mengharapkan berkat bulan ramadhan)
aku sangka kan dah hantar draf maknanya aku hidup tenteram tapi jantung aku hari2 rasa macam nak tercabut
harap2 semuanya berjalan lancar..amin

bulan ni saje banyak jugak benda kena settle kan
urusan kerja2 sebagai student
urusan kerja2 sebagai cikgu tak bertauliah,
urusan kerja2 sebagai anak
urusan kerja2 sebagai bakal tunang orang (heh malu la i :D)
blush2

tarikh2 penting dah tanda dalam kalendar
hari2 tengok kalendar
macam orang sasau
hehe
rasa lambat jer masa berlalu
tapi pada masa yang sama, dok sibuk buat2 persiapan
aku tak tau la macam mana orang2 lain bleh tahan dengan persiapan kawin ni
nak kata alasan first time nak tunang, orang lain pun sama
so takde alasan la kan? -__-"
aku rasa macam slow jer bab2 nih
nasib baik famili aku ader kan
harap urusan nih dipermudahkan.. amin





p/s - nervous nak grad ngan nerves nak kawin!!!!!! kuat ker aku nak lalui semua nih?? ouch rasa macam mimpi!! doakan aku kuat yer!