3 May 2011

iKAN lumba2 yang penat nak berlumba

gambar: moral-of-the-story, kalau bukan ikan lumba2, jangan laa nak lumba2, paham? (memang la korang bukan ikan lumba2 sebab korang kan human ;p)


aku sedikit annoyed
kalau korang nak tau apa hati aku rasa,
aku rasa macam jantung aku macam kena paksa di pam2
darah plak macam tengah rushing nak keluar dari jantung

aku tau aku tak keseorangan
kadang2 bila aku start pikir perkara2 yang tak best, terdetik jugak dalam hati aku ni
ada tak orang yang pikir sama macam apa yang aku pikirkan sekarang?

lalu aku pun dengan bantuan encik GOOGLE,
aku meng'GOOGLE'-->
"berlumba siapa kahwin dulu, dapat anak dulu"

aku jumpa la blog sorang mamat ni
nama dia ESTEBAN GRANERO <--- click link utk cerita lanjut

Sah! sebijik macam apa aku pikir sekarang
SEBIJIK doh!
mamat tu tulis entri pada hari sabtu bersamaan 27 november 2010
aku plak pikirkan benda ni hari ni...
sangat la sama sebijik sejiban!
apa yang dia pikirkan dengan apa yang aku pikirkan sekarang

aku bukan apa..
sedikit terkilan
asyik nak berlumba2
aku ni bukannya nak berlumba dengan sesiapa pun
korang paham tak perasaan aku macam mana

macam budak kecik2 la plak kena lumba2
lumba sapa khatam quran dulu
lumba sapa kawin dulu
lumba sapa dapat anak dulu

*PENAT dowh*

ok, first thing, sapa yang nak lumba dengan kau
aku happy dengan life aku dan aku happy jugak dengan life kau sebab kau punya rezeki masyaAllah, berlimpah ruah

tapi bila aku pikir balik, napa kau suka sangat lumba2 dengan aku...

kau sebenarnya jeles meles dengan aku kan?


owh, lupa plak, bapak aku pesan
jangan peduli sangat dengan orang2 macam ni
tak beri apa2 pekdah (faedah)
so, takper lah labu..
the end

p/s: oh! aku rasa macam de javu
---------@

2 comments:

DreamCatcher said...

oh sama mcm say rasa jugak! tap dlm konteks lain. bukan sola kawin. huh.

hanya wanita biasa said...

hehe.... konteks lain tapi sama2 lumba ;p hoho