5 May 2011

Brain..brain where did u go?

gambar-moral-of-the-story: Jangan jadi macam Ted ;p

Hallloooooo!

kebelakangan ni asyik berjumpa dengan orang bijak2 jer
(ada petanda apa2kah? ;p)

pastu sangat lah tergamam bila dengar dieorang ni bercakap
begitu saintifik
begitu teliti

pastu dalam hati aku pon terdetik
macam mana dieorang ni begitu passion terhadap kerja2 sains

MEREKA SANGAT lah OBSES dengan SAINS!
maybe dieorang ni tak de life kot?
ataupun life dieorang hanya untuk sains?

bila laa aku nak pandai macam dieorang
huhu (ada cita2 konon nak jadik terer macam dieorang)

tapi tahap aku nih takder la obses/passion sangat
kadang2 fokus lari (mungkin terbabas ke longkang agaknya)
perlu ker aku tanya orang2 bijak tu macam mana dieorang tak boring2?
macam mana dieorang tak putus asa
maklum laa sains tu kan satu benda yang sentiasa berkembang



hari ni mungkin teori diterima
hari esok atau beberapa tahun lagi, mungkin teori dah tak relevan

macam mana dieorang ni pannnnnnnndaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sangat2?
masyaAllah

seriyesly rasa macam rendah diri
mana nak letak muka nih
rasa malu pun ada
rasa bodoh2 ayam pun ada

So, aku berazam, sebelum aku graduate/ dapat ijazah, aku nak lengkap kan diri duluu
nanti bila dah ada ijazah,
sekurang2nya aku ada passion & obsesi terhadap sains macam dieorang
YA, macam dieorang atau lebih baik lagi!

BERAZAM!!!!

-________-"

moga2 tuhan makbulkan

No comments: