20 May 2011

Saje je nak Eksyen ;p


Dalam blog aku ada iklan gambar HANIS ZALIKHA
huiiyoooo
:p


hahahaha! ini pun nak eksyen ker?
apa la aku nih ;p

-______-V (peace bebeh!)

19 May 2011

Cinta itu RABUN WARNA


Cinta itu rabun warna

Mata melihat warna merah darah,
rupanya warna hijau daun,
hatiku rasa sangat marah,
untuk kamu aku berpantun..

Mata melihat warna kuning,
rupanya warna biru,
hati sakit, kepala pening,
tapi di hati rasa rindu...





Memang la cinta itu rabun warna


-wanie


14 May 2011

Hati saya demam


I should just ignore what people said
I should do this...
I should do that....



Owh not to forget, last night I've my chest X-ray


This is the results:




The doctor wrote my medical report as this:

The patient had suffered from a major broken-heart
No fever seen but the patient do has traumatic psychological stress effects due to the pulmonary artery that connected from the patients' heart to his/her brain is not well function and need to be carefully monitor.



The doctor don't prescribe me with anything but he did tell me to "buy a ***drug prescribed together with 65% of hard works, 20% of courages, 15% of braveness a snip of a cup of coffee" at pharmacy nearby...


I did go to pharmacy but it's already sold out


NOW I'M JUST A CONFUSED-NOBODY

with a broken heart


6 May 2011

Candle Light Dinner, Fine Dining Recommendations, Romantic, Birthday or family gathering (Food)


Rase2 nya kalau sekali sekala makan2 dengan diterangi cahaya lilin best
tak?

Fine dinning
pastu with GREAT FOOD! (itu yang penting;p)

hee... mesti best kot suasana macam tu??

klik sini untuk link tempat2 makan yang best; LINK
(credit to the member of LOWYAT.net...rajin sgt2, tq)

bestnyaa
makan2
;D

5 May 2011

Brain..brain where did u go?

gambar-moral-of-the-story: Jangan jadi macam Ted ;p

Hallloooooo!

kebelakangan ni asyik berjumpa dengan orang bijak2 jer
(ada petanda apa2kah? ;p)

pastu sangat lah tergamam bila dengar dieorang ni bercakap
begitu saintifik
begitu teliti

pastu dalam hati aku pon terdetik
macam mana dieorang ni begitu passion terhadap kerja2 sains

MEREKA SANGAT lah OBSES dengan SAINS!
maybe dieorang ni tak de life kot?
ataupun life dieorang hanya untuk sains?

bila laa aku nak pandai macam dieorang
huhu (ada cita2 konon nak jadik terer macam dieorang)

tapi tahap aku nih takder la obses/passion sangat
kadang2 fokus lari (mungkin terbabas ke longkang agaknya)
perlu ker aku tanya orang2 bijak tu macam mana dieorang tak boring2?
macam mana dieorang tak putus asa
maklum laa sains tu kan satu benda yang sentiasa berkembang



hari ni mungkin teori diterima
hari esok atau beberapa tahun lagi, mungkin teori dah tak relevan

macam mana dieorang ni pannnnnnnndaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sangat2?
masyaAllah

seriyesly rasa macam rendah diri
mana nak letak muka nih
rasa malu pun ada
rasa bodoh2 ayam pun ada

So, aku berazam, sebelum aku graduate/ dapat ijazah, aku nak lengkap kan diri duluu
nanti bila dah ada ijazah,
sekurang2nya aku ada passion & obsesi terhadap sains macam dieorang
YA, macam dieorang atau lebih baik lagi!

BERAZAM!!!!

-________-"

moga2 tuhan makbulkan

4 May 2011

3 May 2011

iKAN lumba2 yang penat nak berlumba

gambar: moral-of-the-story, kalau bukan ikan lumba2, jangan laa nak lumba2, paham? (memang la korang bukan ikan lumba2 sebab korang kan human ;p)


aku sedikit annoyed
kalau korang nak tau apa hati aku rasa,
aku rasa macam jantung aku macam kena paksa di pam2
darah plak macam tengah rushing nak keluar dari jantung

aku tau aku tak keseorangan
kadang2 bila aku start pikir perkara2 yang tak best, terdetik jugak dalam hati aku ni
ada tak orang yang pikir sama macam apa yang aku pikirkan sekarang?

lalu aku pun dengan bantuan encik GOOGLE,
aku meng'GOOGLE'-->
"berlumba siapa kahwin dulu, dapat anak dulu"

aku jumpa la blog sorang mamat ni
nama dia ESTEBAN GRANERO <--- click link utk cerita lanjut

Sah! sebijik macam apa aku pikir sekarang
SEBIJIK doh!
mamat tu tulis entri pada hari sabtu bersamaan 27 november 2010
aku plak pikirkan benda ni hari ni...
sangat la sama sebijik sejiban!
apa yang dia pikirkan dengan apa yang aku pikirkan sekarang

aku bukan apa..
sedikit terkilan
asyik nak berlumba2
aku ni bukannya nak berlumba dengan sesiapa pun
korang paham tak perasaan aku macam mana

macam budak kecik2 la plak kena lumba2
lumba sapa khatam quran dulu
lumba sapa kawin dulu
lumba sapa dapat anak dulu

*PENAT dowh*

ok, first thing, sapa yang nak lumba dengan kau
aku happy dengan life aku dan aku happy jugak dengan life kau sebab kau punya rezeki masyaAllah, berlimpah ruah

tapi bila aku pikir balik, napa kau suka sangat lumba2 dengan aku...

kau sebenarnya jeles meles dengan aku kan?


owh, lupa plak, bapak aku pesan
jangan peduli sangat dengan orang2 macam ni
tak beri apa2 pekdah (faedah)
so, takper lah labu..
the end

p/s: oh! aku rasa macam de javu
---------@