12 Mar 2011

macam mana nk delete akaun fb ni? (mode: malas-nak-ambil-tau)

amaran: entri ini sedikit emo- kalau anda seorang yang tak suka layan emo2 ni, jgn baca k

saya rasa saya tak perlu pakai celak tebal2 untuk nampak saya ni emo girl hari ini...
saya memang amat sedih+marah+terkilan

SAYA RASA MACAM NAK DELETE JER AKAUN FB SAYA NIH


yer, saya bukan bergurau suka-suki dengan anda
saya rasa emo (mungkin kerana 90% diri saya dikawal oleh hormon angin-kus-kus)

saya tak suka la saya tau berita secara tak langsung terutamanya dari facebook!

apa yang dimaksudkan secara tak langsung?
maknanya - saya tak tau menahu langsung berita kalau tak bukak facebook

orang sekarang macam addicted nak publish segala mala (saya tak salahkan isu ini)

saya bawak kan isu: nak-publish-fb-tapi-berahsia (orang tertentu jer yg bleh tengok?)
sampai terlupa adab nak bagitau ikut mulut atau bertanya kabar dengan sms ke fon ker emel ker
tau2 daah publish kat wall


aku tak kesah kalau orang tu jauh ataupun bukan rapat dengan aku
tapi aku terkilan la

ko rapat dengan aku
dari kecik
rahsia sangat ke nak bagitau aku berita2 ni?
berita orang sakit pun kau nak berahsiah ker?

mungkin aku yang salah
aku yang tak bertanya

tapi aku bukan jenis kepochi
bukan jenis suka tanya benda2 yang kau tak suka aku tanya

apa salahnya aku tahu berita gembira dari mulut kau sendiri?
susah ker nak tulis messege? susah ker?

owh tulis kat wall fb tu lagi senang kan?
tapi kau pernah dengar tak maksud "courtessy"?

politeness?

benda2 ni tak payah cakap...memang takde dalam buku tapi kau patut tahu
benda2 yang tak dibelajar di sekolah


aku hormati la keputusan kau tak nak aku tau rahsia besar kau tu (padahal publish kat fb)


itu la sebab musabab aku nak delete akaun fb aku..
aku tak mau tau dah
apa2 yang tak patut aku tau

biar orang tu sendiri bagitau aku
daripada aku tau pun dari fb

orang yang rapat sekali ngan aku..
bukan orang lain...
pernah tidur sekatil sebantal masa kecik2
sedey tau...sedey


sekian lah emo saya hari ni...

saya tak salahkan kamu tapi hati saya tiba2 rasa sakit

mungkin terluka dan kalau baik pun tinggal parut yang huduh

sekian, terima kasih

2 comments:

iQBaL HaSBuLLaH said...

biasa la 2..
ada terlepas pandang.
maybe dia xperasan nk kena jaga hati semua org..
maybe dia jgk nk jaga hati semua org?
dengan publihs dkt fb,free and semua dpt tau skali gus?
kalau hntr msg,ada yg xda no and kredit xda?


:)

hanya wanita biasa said...

betul tu iqbal, mungkin kena terima hakikat zaman sekarang orang lebih suka bgtau dengan fb ajer....
dalam merajuk2 tu dh boleh terima hakikat..