27 Feb 2011

Sedikit nota kaki untuk hari ini ;)


gambar hiasan semata2

Jangan sesekali mengeluh.. ataupun memikirkan kamu bernasib malang...
tak ada istilah "malang", "nasibkurang baik" ataupun "sial" sebenarnya..
perkataan2 itu semua istilah yang diwujudkan oleh manusia...
sebenar2nya adalah istilah yang betul adalah "ujian ataupun cubaan" yang tuhan turunkan untuk menguji kesabaran hamba-Nya
bila ditimpa masalah atau pun sesuatu yang tidak kita tidak rela ianya berlaku,
ucaplah
"La Haula Wala Quwwata Illa Billah" bermaksud tidak ada daya dan kekuatan kecuali kekuatan Allah.

Rasulullah s.a.w. bersabda : “Perbanyakkanlah membaca La Haula Wala Quwwata Illa Billah kerana sesungguhnya bacaan ini adalah ubat bagi 99 penyakit, yang mana penyakit paling ringan adalah kebimbangan” (Riwayat Al-Uqaili melalui jabir r.a.)

ramai lagi orang yang ditimpa ujian tuhan di luar sana...

yang mengkagumkan saya, mereka sangat tabah sehinggakan tiada setitik pun air mata yang jatuh... semangat juang yang tinggi betul kan?

yang penting kita tabah dan banyak2kan berdoa semoga tuhan membantu meringan kan sedikit ujian yang diberiNya... kerana kita hambanya yang tak berdaya dan kepadaNya jua kita meminta.



Video best

sekarang nih ramai betul yang jadik celebrity dengan hanya muncul di youtube..
best jugak tengok video2 dieorang ni..
dieorang memang talented..
antaranya mamat ni la--> matluthfi90
sangat kelakar ok!
antara banyak2 video yang saya suka adalah video kat bawah nie:
enjoy guys!



1. mesej tentang keprihatinan menjaga kebersihan sekitar:



2. Video selamat hari ibu 2010 --- mesti mak die terharu tengok video ni kan? ;D





p/s: patut la orang boleh buat duit dengan youtube kan?? syaratnya ada talent...untung2 orang dari sykt rakaman lamar buat album macam kes anarafali tu ;)

26 Feb 2011

hallluuu!!


hi geng2! ;D
lama jugak tak berblog kan?
okay, sekarang tengah happy mood...
entah la hari ni aku happy!


eem..... guess what?
"We're going to tie the "knot!"
;D
Alhamdulillah and wish me all the best!

sekarang kena berusaha untuk habiskan kerja2 lab dan tulis tesis!
saya berasa sangat beruntung kerana ada kawan2 sekeliling yang tak putus2 bagi semangat bila down... sayang korang!
tak lupa juga famili saya yang selalu ambil berat walaupun ada jer masalah2 yang datang
(ish, napa macam ucapan terima anugerah pelakon terbaik je..hehe? ;p)

dan... kepada muhammad iqbal, my dear, thank you very much for everything
harap2 semuanya dipermudahkan..
sayang awak!

I'll update this blog dengan benda2 yang relevan from onwards ;D
hehe...


22 Feb 2011

untuk manusia yg sensitip


Geram betul..

geram dengan rakan sekerja yg over sensitip
pastu buat2 perang budak sekolah tadika
tak tegur sapa
mcm budak2 tadika betul

iyer la aku salah
tapi takkan ler sampai macam tu sekali
apa ko ingat kau sorang jer yg reti marah?
aku pun tak hingin la ada kawan yg emo macam kau

aku dah tegur kau tapi ego kau tinggi sangat...
teruk betul la..
aku pun ada maruah diri jugak
bila aku buat baik dan merendah diri utk mintak maaf, aku expect kau pun sama
sedang nabi yg maksum tu pun ampun kan umat, kau tu apa la sangat?

kali ni aku dah langgar azam tahun baru aku
aku berazam tak mau blog pasal emo2 ni...
tapi aku rasa kau tu berlebih2 sgt
jadik, aku tulis pasal ko yg jahat ni dlm blog aku..
biar la kau tak baca sekalipun sbb kau tu mana la pembaca blog
memang kau JAHAAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku malas nak layan kau
mulai hari ini, aku akan buat kau macam kau layan aku
aku pun takkan berkawan dgn kawan macam kau tu

8 Feb 2011

Video klasik omputeh dolu2

tajuk video dlm youtube tu: Chances for LOVE~ hee~
i think, this video is sooo sweet..
bila tengok balik, maybe it will be a great idea for pre-wedding video (er, ade ke pre-wed video actually? ;P)

you should watch this vid until the end and tell me your comment ;D (wink2)