17 May 2010

dunia online yang sangat "exposed"

Aku nak citer pasal privacy dalam dunia maya @ cyber ni..
Aku rasa macam tak selamat jer dunia cyber nieh..
semalam aku click link kawan aku kat facebook
link nih macam ke page picasa iaitu software utk photo sharing dari google
tetiba plak, google create account picassa aku sendiri (auto) yang link direct kepada akaun blogger aku..
semua gambar2 yg aku upload dlm blog nieh die link dalam photo sharing account picasa tu
tensen betul aku..
walaupun bleh privatekan semua gambar2 tu, tapi still bleh searchable
gambar biasa2 jer yang aku upload tapi aku upload dalam blog ajer, tiba2 google create account photo sharing
semuanya gara2 aku gatal tangan pi click link kawan aku tu~
sekarang aku dah delete semua gambar2 dari blog nieh..


aku rasa dah tiba kesedaran untuk menjaga privacy aku sendiri
aku bukan selebriti atau pun bukan nak jadik selebriti, aku selesa hidup aku nih tak terlalu exposed sangat
lagipun bahaya sekarang
ramai orang yang mereng ataupun psiko, tu yang gerun dengar kan?

moral of the story, google kadang2 sangat membantu tapi kadang2 bawak bencana jugak...
lain kali check dulu privacy setting sebelum sign up apa2
nanti tak pepasal plak carik bala
huhuhu~

16 May 2010

Lagu tema hari ini ;D

Amaze by Lonestar










Every time our eyes meet
This feeling inside me
Is almost more than I can take
Baby when you touch me
I can feel how much you love me
And it just blows me away
I've never been this close to anyone or anything
I can hear your thoughts
I can see your dreams

I don't know how you do what you do
I'm so in love with you
It just keeps getting better
I want to spend the rest of my life
With you by my side
Forever and ever
Every little thing that you do
Baby, I'm amazed by you

The smell of your skin
The taste of your kiss
The way you whisper in the dark
Your hair all around me
Baby you surround me
You touch every place in my heart
Oh, it feels like the first time, every time
I want to spend the whole night in your eyes

Chorus

Solo

Every little thing that you do
I'm so in love with you
It just keeps getting better
I want to spend the rest of my life
With you by my side
Forever and ever
Every little thing that you do
Baby I'm amaze by YOU ;D




2 May 2010

Movie IP MAN 2 review~


sangat teruja nak tengok movie IP Man 2 nieh..
iyer la dulu tengok IPMan 1 sangat best ok..
aku memang suka tengok cerita aksi skit

cerita Ipman 2 ni aku bagi 3 setengah bintang,
personally aku rasa Ipman1 lagi best sebab lagi banyak konflik..
kalau dulu Ipman1 lebih menjurus kepada masalah penjajahan jepun dan perpaduan bangsa cina, kali ni dalam Ipman2 lebih kepada cerita zaman penjajahan bristish sahaja yang mana aku rasa lebih singkat dan padat... it's a great movie anyway ;)


Ipman atau disebut "yip man" adalah tok guru Kung Fu yang terkenal... beliau terkenal sebagai guru yang mengajar "bruce lee" kungfu wing chun..
kalau nak tahu, movie ni bukan setakat kung fu ajer tapi lebih kepada menonjolkan bagaimana orang2 dulu mempunyai semangat juang yang tinggi
aku rasa cerita Ip Man nieh berjaya menonjolkan kehebatan hero cerita ini

banyak juga orang review cerita ni,
it's 'a must see' movie ;D

-*seronok tengok hero yang hensem....tehee ;)