25 Apr 2010

Malas nak potong rambut ;p


gambar repunzel dan rambutnya yg terkenal itew~


Rambut adalah mahkota wanita, ye tak?
mana ada wanita yang sesuka hati membotakkan rambut mereka..
aku selalu jer ada masalah nak potong rambut...
korang tau tak perasaan die macam mana?
perasaan dia macam budak kecik yang ada masalah sembelit ;p
hahaha~ macam tu laa perumpaan aku dan masalah dengan gunting rambut...

aku malas la nak pergi potong rambut -_-
korang tau tak kenapa?
tukang gunting rambut selalu jer komplen rambut aku nih tebal dan lebat sangat..
aku tak tau laa apa masalah dieorang..
dah rambut aku macam ni nak buat macam mana kan?

korang bleh tahan tak kalau masa time potong rambut tu, tukang gunting rambut akan akan sentiasa bebel2 atau pun mengeluh macam ni "kenapa laa rambut u nih tebal sangat?", "susahnya nak potong rambut u nieh, kena potong skit2"

aku rasa macam nak cakap jer kat die, "hello minah, aku bayar laa gunting rambut nih"
tapi aku malas nak banyak songeh kat situ, maklum la nnt kot2 die sabotaj rambut aku..haha!

dah pulak tu, kalau aku pegi gunting rambut, mesti kena charge extra punya lah...
aku tensen lah... aku tak kesah charge extra tapi rambut aku ni bukan macam sarang tebuan yang susah sangat nak potong, aku mintak potong straight cut ajer bukan style yang pelik2
charge extra tu agak2 laa, dah aku dah hint aku ni student (bleh ker hint2 tukang gunting rambut utk dapatkan simpati? haha ;p)

pastu time nak blowing rambut tu, kadang2 tukang gunting rambut tu buat sambil melepaskan batuk di tangga ajer... buat ala kadar.. baik aku buat sendiri kat rumah kan?

dulu, masa kecik2, ayah aku jer potong rambut aku dan adik2...
tak pernah mengeluh pun
ayah aku buat free of charge ajer
semua fesyen rambut sama ajer...
nak tau ker dulu fesyen rambut aku macam mana??

skroll ke bawah....

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>


Tadaaa! gambar nieh kat rumah nenek aku..
posing jer kat piano tapi tak reti main pun sampai sekarang -_-"
cantik tak fesyen rambut aku?
haa...tu ayah aku laa yang potong




kesimpulannya, aku kena carik kedai gunting rambut yang boleh menerima keadaan rambut aku seadanya (cewah macam carik calon suami ;p)

sebelum rambut aku ni jadik macam repunzel, baik aku potong.. hehe

selamat hujung minggu semua!!!
aku doakan korang hepi dan gembira sentiasa ;)

No comments: