23 Apr 2010

Dah lama tak berinternet ;p


dah lama tak update blog...
bukan bz apa pun cuma malas nak bukak internet..
ada macam2 alasan yang aku list kan di sini "kenapa aku malas bukak internet". antara alasan2 lapuk aku seperti:

1) aku bukan jenis chatting macam zaman sekolah menengah dulu2...dulu aku nih macam burung hantu, malam2 jer chatting mirc.. seronok time tu sebab dapat kenal dengan ramai orang.. tapi sejak dah ada boifren (ewah2) aku dah TAK chatting dah, lagipun ramai giler orang penipu sekarang nih.. kepada adik2 yang nak berchatting pastu blind date tu, aku nasihatkan tak payah laa ambil risiko... bahaya zaman sekarang nih ramai orang kaki penipu..

2) bila ada access internet, aku cuma bukak emel pastu balas emel..
friendster, facebook dsb nya aku macam dah jarang bukak...
bukan aper, masa nak upload page lambat sangat sampai aku boleh tertido.. kadang2 line internet tak stabil..macam biskut chipsmore, kejap ada, kejap tak de

3) aku jarang nak update kepada orang perkembangan diri aku ni sebab tak penting untuk sesiapa tahu pun melainkan kalau orang2 yang concern atau ambil berat tentang aku dah bertanya, jadi aku bagitau. Lagipun, hidup aku ni berubah mode slow pace, maka tak ada sangat perkembangan terbaru pun..

4) hari2 isnin-jumaat aku kerja siang, kadang2 malam..balik umah aku malas dah bukak laptop, lagipun waktu malam aku macam addicted tengok cerita bersiri kat tv sekarang ni..hehe

5) hari sabtu dan ahad selalunya hari aku peruntukan untuk famili aku dan orang tersayang..haha.. poyo jer ayat kan? sabtu dan ahad pun kadang2 kena kerja jadi aku malas nak berinternet

kesimpulannya, aku jarang bukak internet sebab real life aku sekarang amat seronok sampaikan tak bergantung kepada internet untuk dapatkan hiburan..
I'm addicted free to internet ;)
yeay!


No comments: