18 Sep 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri kawan2 :)

Selamat Hari Raya Aidil Fitri kawan2,

Selamat bersolat hari raya, selamat makan rendang dan kuih2 raya,

selamat bermaaf-maafan,

selamat semuanya!!!!



Pandu cermat semasa balik kampung!!

Maaf zahir dan batin
:D

9 Sep 2009

Budaya perlu dipisahkan dengan sempadan negarakah?



Aduhai terkejut bila baca blog si Indonesia tegar nih...

kalau baca sekali mesti naik darah, mana tak nya, kutuk2 malaysia macam2 semata2 kes tarian Pendet? takkan laa sampai kutuk negara Malaysia ni macam2? (penulis blog tu memang kurang ajar)... saya tidak mengecam atau mengutuk indonesia tapi penulis blog tu sengaja mahu menyuntik elemen2 yang tidak sihat pada orang lain..

siap nak paten kan lagi warisan budaya mereka kerana kononnya takut laa sebab kata mereka Malaysia ni banyak dah curi idea2 budaya dan bisnes mereka sampaikan bisnes kelapa sawit pun mereka dakwa bisnes mereka... apa kelapa sawit tu hanya di indonesia ya pak?

agaknya tak sedar kot yg kita ni serumpun??
Mungkin ada persamaan budaya atau cara hidup sebab kita dari rumpun serupa.

datuk moyang kita pun banyak dari javanese, bugis, minang etc..
Siap ada pengomen2 blog tu kata nak perang la apa laa..
perang sebab nak tarian pendet?! rasional ker?

dieorang ni dah biasa berperang kot sampai hal kecil2 pun nak beremosi tanpa tau hal sebenar ...
Bergaduh pada hal yang tak jelas sama la perbuatan nya seperti memutuskan tali persaudaraan..

seenak2 kamu mengutuk Malaysia..

wang dari Malaysia juga yang anak beranak kamu bawak pulang ke indonesia..
fikir2 lah
kalau nak tak puas hati dengan apa2 jangan sewenang2 mengutuk negara orang
dan saya berpendapat penulis blog tu sangat pengecut sebab yang mampu die buat cuma tulis blog lepas tu hasut orang lain untuk turut serta mengutuk Malaysia..


kalau tak puas hati, pergi la buat aduan kat mahkhamah!

eee.... bulan puasa nih sabar jer laa

4 Sep 2009

Revolusi by bunkface

Revolusi by bunkface

-I like this song and the lyrics!

Ada kena mengena laa skit2 ngan hidup aku yang tak menentu sekarang... kadang2 hujan, kadang2 cerah, kadang2 tak jadi hujan cuma mendung jer, kadang2 puting beliung macam cerita twister tuh....

bila dengar lagu nih macam best jer!

korang google jer kat youtube lagu ni pastu nyanyi laa bersungguh2 ikot lirik ni ok (hahaha), enjoy!

______________________________________________________________


aku keliru
menjadi buntu
arah yang ingin ku tuju

rasa resah ku
kian celaru
dengan ilham ku tempuh

aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua

OO.. OH OO..OH

C/O
Inikah revolusi
atau hanya ilusi
bagaikan mimipi jadi realiti

Rasional diriku
rasional dirimu
penentu masa
masa depan ku

adakah masa
menjadi punca
diriku dalam dilema

benarkah anjakkan paradigma
susuli ku terima

aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua

You Belong With Me - by Taylor Swift

This song remind me of something~ hehehe.......
I personally adore this song~
________________________________________________________



You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I do

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understand you?
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that
You belong with me
You belong with me

Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me

2 Sep 2009

Situasi lyric by Bunkface



Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
Dan aku, ku layu
Disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku

C/O
Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
Tuk menggapai bintang
Terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
Engkaulah, destinasiku
Dalam ingatanku... oh oh oh...

Kerana diri ini tak daya lagi
Menempuh hidup yang ku temui
Dan aku, ku tunggu... oh oh oh
Disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku

1 Sep 2009

Perihal bulan puasa


Bulan puasa ni bukan setakat kena tahan lapar dan dahaga jer..

Bukan setakat tak makan kuih donat yang gebu dan tak minum air ice blended rebina jer..

tapi bulan puasa nih kena laa menjaga pendengaran dari mendengar perkara2 gosip2 ataupun umpat-mengumpat, menutup pandangan daripada melihat benda2 yang tak elok (macam mengintai orang mandi ker atau pun mencuci mata di kaki2 lima di Chow Kit ker)

Juga bulan puasa ni juga kena laa belajar juga bersabar... menahan marah kepada perkara2 yang tidak disukai atau disenangi

bulan puasa best laaaa...






-gambar hiasan-