23 Dec 2009

Orang gila

Kepada orang gila yang menghantar 3 comment yang berbaur menghina di blog saya, saya doakan semoga tuhan masih menyayangi anda dan menunjukkan anda ke jalan yang benar..

Maaf, comment anda yang tidak relevan dalam hidup saya, saya tidak akan terima untuk dipublish... saya berasa anda pun tidak ingin dikenali sebab hanya bersandarkan nama annonymous... saya pun tidak kenal anda dan tidak tahu mengapa motif anda menghantar komen yang sangat2 berbaur menghina saya... mungkin memang hati anda sangat busuk sehinggakan blog saya pun anda hendak kutuk... diingatkan sekali lagi INI ADALAH BLOG SAYA..


Dan untuk pengetahuan anda, saya TIDAK GEMUK! anda punya hak untuk singgah di mana2 blog tapi saya tidak akan sekali2 melayan orang2 seperti anda ini.. GILA DAN TIDAK ADA KERJA!


Sekian!

12 Dec 2009

Kek coklat



Saya akan buat kek untuk Mr Iq bila saya senang (itu pun bila rajin, tapi selalunya malas ;p).

Bagi orang yg last minute macam saya ni, selalunya pukul 2 pagi baru start nak ayak tepung dan sediakan bahan2 kek (-_-')

tapi hasilnya puas hati sebab boleh laa makan kek coklat jugak! hahaha



Tadaaaaaaaaaaaaaaa...

Kek double choc!




rahsia kek coklat sedap adalah: Beli coklat masakkan yang sweet bukan jenis bitter ok, tapi kalau yang suka rasa dark choc, boleh jer guna jenis bitter... kalau nak coklat tu nampak ber 'shining2' tambah sikit emulco coklat...dan awas, jgn masak coklat tu sampai hangit nanti rasa coklat sebenar akan hilang k!!

selepas makan kek coklat, saya berazam, saya akan diet ;p
sinfull gilerrr...... saya sudah makan kek coklat hari ini, anda?
hehehehe ;)




18 Oct 2009

Cartoon yang kelakar!






News

How about when you have to sit outside hypermarket with signs reading "I am a thief, I stole from Wal-Mart" to avoid a 60-day jail sentence>?

That's happened to these two people who caugth stealing at wal-mart at alabama.




"Attalla City Judge Kenneth Robertson Jr. ordered the two people to wear the signs for four hours each during two successive Saturdays".

Hanya kamu yang bisa~ by keris patih


Kerispatih - Hanya Kamu Yang Bisa - Keris Patih








Tiada pernah aku merasakan lagi
Indahnya mawar merah
Menghiasi taman hati
Bahkan sejuk air
Membahasi relung jiwa
Seakan semua sirna dari hidupku

Mungkin aku memang terlalu memilih
Pada siapa pintu hati ini kubuka
Tapi kamu wanita !!
Yang tak pernah kuduga…
Mengetuk dinding hati
Yang lama tak terjamah

Reff:
Hanya kamu yang bisa
M embuat aku mengakui ketulusan cinta
Hanya kamu yang bisa
Menenggelamkan kejemuan dan rasa hampa

Cuma kamu yang bisa (2x)


5 Oct 2009

I lay My Love on you lyrics







Just a smile and the rain is gone
Can hardly believe it (yeah)
There's an angel standing next to me
Reaching for my heart

Just a smile and there's no way back
Can hardly believe it (yeah)
But there's an angel, she's calling me
Reaching for my heart

I know, that I'll be ok now
This time it's real

I lay my love on you
It's all I wanna do
Everytime I breathe I feel brand new
You open up my heart
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

I was lost in a lonely place
Could hardly even believe it (yeah)
Holding on to yesterdays
Far, far too long

Now I believe its ok cause this time it's real

I lay my love on you
It's all I wanna do
Everytime I breathe I feel brand new
You open up my heart
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

I never knew that love could fell soo good

Like once in a lifetime
You change my world

I lay my love on you
You make me feel brand new
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

I lay my love on you
It's all I wanna do
Everytime I breathe I feel brand new
You open up my heart
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

I lay my love on you
You make me feel brand new
You open up my heart
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

2 Oct 2009

The climb lyrics




Love this song! It's soothing and a quick jumpstart of the day!


I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa

Cinta lokasi?






Ini lah gambar boifrend terbaru Sharifah Amani (anak kepada Fatimah Abu Bakar).
Bagus lah perkenal kan peminat dia kan...takde la nafi menafikan tapi last2 kahwin..
Peminat sekarang pun bijak menilai cerita kan...
kalau tak ada angin mana mungkin pokok bergoyang...
Kalau nak tahu lagi, boifrend dia nih pegang watak Putera Rom dalam filem yang berjudul The Chronicles of Merong Mahawangsa terbitan KRU Sudios, arahan Yusry Abd Halim.

Alah cerita artis ni pun aku dapat dari murai.com

saja2 jer taruk sini untuk korang baca masa lapang...


hehehehe :)

I need a Miracle



Could ever miracle happen at this moment?

I really need a miracle today...


18 Sep 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri kawan2 :)

Selamat Hari Raya Aidil Fitri kawan2,

Selamat bersolat hari raya, selamat makan rendang dan kuih2 raya,

selamat bermaaf-maafan,

selamat semuanya!!!!



Pandu cermat semasa balik kampung!!

Maaf zahir dan batin
:D

9 Sep 2009

Budaya perlu dipisahkan dengan sempadan negarakah?



Aduhai terkejut bila baca blog si Indonesia tegar nih...

kalau baca sekali mesti naik darah, mana tak nya, kutuk2 malaysia macam2 semata2 kes tarian Pendet? takkan laa sampai kutuk negara Malaysia ni macam2? (penulis blog tu memang kurang ajar)... saya tidak mengecam atau mengutuk indonesia tapi penulis blog tu sengaja mahu menyuntik elemen2 yang tidak sihat pada orang lain..

siap nak paten kan lagi warisan budaya mereka kerana kononnya takut laa sebab kata mereka Malaysia ni banyak dah curi idea2 budaya dan bisnes mereka sampaikan bisnes kelapa sawit pun mereka dakwa bisnes mereka... apa kelapa sawit tu hanya di indonesia ya pak?

agaknya tak sedar kot yg kita ni serumpun??
Mungkin ada persamaan budaya atau cara hidup sebab kita dari rumpun serupa.

datuk moyang kita pun banyak dari javanese, bugis, minang etc..
Siap ada pengomen2 blog tu kata nak perang la apa laa..
perang sebab nak tarian pendet?! rasional ker?

dieorang ni dah biasa berperang kot sampai hal kecil2 pun nak beremosi tanpa tau hal sebenar ...
Bergaduh pada hal yang tak jelas sama la perbuatan nya seperti memutuskan tali persaudaraan..

seenak2 kamu mengutuk Malaysia..

wang dari Malaysia juga yang anak beranak kamu bawak pulang ke indonesia..
fikir2 lah
kalau nak tak puas hati dengan apa2 jangan sewenang2 mengutuk negara orang
dan saya berpendapat penulis blog tu sangat pengecut sebab yang mampu die buat cuma tulis blog lepas tu hasut orang lain untuk turut serta mengutuk Malaysia..


kalau tak puas hati, pergi la buat aduan kat mahkhamah!

eee.... bulan puasa nih sabar jer laa

4 Sep 2009

Revolusi by bunkface

Revolusi by bunkface

-I like this song and the lyrics!

Ada kena mengena laa skit2 ngan hidup aku yang tak menentu sekarang... kadang2 hujan, kadang2 cerah, kadang2 tak jadi hujan cuma mendung jer, kadang2 puting beliung macam cerita twister tuh....

bila dengar lagu nih macam best jer!

korang google jer kat youtube lagu ni pastu nyanyi laa bersungguh2 ikot lirik ni ok (hahaha), enjoy!

______________________________________________________________


aku keliru
menjadi buntu
arah yang ingin ku tuju

rasa resah ku
kian celaru
dengan ilham ku tempuh

aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua

OO.. OH OO..OH

C/O
Inikah revolusi
atau hanya ilusi
bagaikan mimipi jadi realiti

Rasional diriku
rasional dirimu
penentu masa
masa depan ku

adakah masa
menjadi punca
diriku dalam dilema

benarkah anjakkan paradigma
susuli ku terima

aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua

You Belong With Me - by Taylor Swift

This song remind me of something~ hehehe.......
I personally adore this song~
________________________________________________________



You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I do

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understand you?
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that
You belong with me
You belong with me

Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me

2 Sep 2009

Situasi lyric by Bunkface



Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
Dan aku, ku layu
Disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku

C/O
Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
Tuk menggapai bintang
Terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
Engkaulah, destinasiku
Dalam ingatanku... oh oh oh...

Kerana diri ini tak daya lagi
Menempuh hidup yang ku temui
Dan aku, ku tunggu... oh oh oh
Disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku

1 Sep 2009

Perihal bulan puasa


Bulan puasa ni bukan setakat kena tahan lapar dan dahaga jer..

Bukan setakat tak makan kuih donat yang gebu dan tak minum air ice blended rebina jer..

tapi bulan puasa nih kena laa menjaga pendengaran dari mendengar perkara2 gosip2 ataupun umpat-mengumpat, menutup pandangan daripada melihat benda2 yang tak elok (macam mengintai orang mandi ker atau pun mencuci mata di kaki2 lima di Chow Kit ker)

Juga bulan puasa ni juga kena laa belajar juga bersabar... menahan marah kepada perkara2 yang tidak disukai atau disenangi

bulan puasa best laaaa...






-gambar hiasan-

27 Aug 2009

Cerita yang saya suka (buat masa sekarang...)

Cerita yang saya suka ('terhibur') buat masa sekarang adalah "Nur Kasih"... anda akan dapat siarannya di TV3...



Cerita dia best (ala-ala cerita novel la kan)... lagi satu watak sarah (adik kepada heroin dalam citer ni) sangat laa menjadi... tahniah laa! saya suka dia belakon gedik-'jahat-ala-budak2-tak-bersalah' sebab nampak real la.



-watak sarah (gambar dari tv3.com)

Sebab lagi satu, hero dia memang hensem. Ala, biasa laa kalau dalam novel tu gambaran dia macam hero dalam drama ni la....


-watak adam (gambar dari tv3.com)

walaupun tak ada masa nak tengok tapi sentiasa update drama ni melalui http://www.tv3.com.my.


Cerita drama ni lebih kepada "drama-novel"..... jalan ceritanya.... semua laa... bila tonton cerita ni rasa macam seperti membaca novel... watak dia pun memang dia ambil pelakon yang ala2 cerita dalam novel (cantik, hensem, bergaya bla bla)



Kesimpulannya, saya suka!!! Lima bintang plus satu bintang kecik extra! hahahaha!

26 Aug 2009

Aktiviti di bulan ramadhan....





Bila tiba bulan Ramadhan, aktiviti ini amat popular terutamanya bila tiba hari minggu...
yer lah selain daripada mengaji quran, terawikh,
ada juga yang tidur kan? hehe (sama laa macam aku gak- tido...tido... best2)


tapi bagi kucing2 yang "berlagak-macam-comel" (FYI: tuan die yang comel sebenarnye.. hehehe) aktiviti ini selalu dilakukan tiap2 masa.
Makan ditanggung, tempat tinggal orang kasik, jadi nak risau pasal apa lagi?


jeles2 :p



gambar kucing yang tak posa... yer laa posa aper plak kan... dieorg bukan manusia..
so sapa2 yang tak puasa tanpa sebab musabab tu, insaf2 laa yer... :)

18 Aug 2009

Ramadhan

- ini adalah entri yang tidak serius-


Bulan puasa dah tinggal beberapa hari jer lagi! hoho... rasa macam best plak...

aku rasa setiap malam ramadhan suasana sangat berbeza berbanding hari2 biasa..... malam sejuk dan tenang jer terutama waktu berjalan kaki habis terawikh.

Teringat plak waktu dulu2 time mula2 nak belajar puasa...
Aku start puasa waktu darjah satu.. itu pun sebab ustazah kat sekolah agama selalu tanya siapa posa dan sapa tak posa...jadi malu laa sapa yang tak posa tu kan... jadi aku pun posa pada siang hari jer.. waktu tu niat tak ikhlas lagi nak puasa... iyer laa kan, darjah satu aku selalu jer terlupa aku posa pastu gi kantin join kawan2 yang tak posa.... hehe.... waktu tu aku tak tau kenapa kena puasa... aku blur2 (aku memang sejak azali blur2 la kan)... aku tanya ayah aku pastu dia pun cerita laa kebaikan2 puasa nih dari A to Z.. aku waktu tu melopong ajer..antara paham dan tak paham aku anggukkan ajer...lepas tu untuk menggalakkan aku posa, ayah aku bagi aku upah singgit sehari kalau puasa penuh... time tu aku rasa seronok bila bulan posa sebab aku kumpul duit time puasa pastu time raya pun aku dapat duit raya..

Bila masuk sekola asrama semasa tingkatan 4, bulan puasa sangat laa dinanti2kan.... masa ni aku dah insaf la sikit kan compared zaman aku darjah satu... time sekola asrama, kawan2 laa yang jadi penyeri suasana... ingat lagi masa qiamulail.... kiteorang berkampung di 'musalla' (surau)...waktu malam tu sayup2 penuh syahdu... lampu dimalapkan ketika solat.... macam2 ragam ada.... ni kisah lucu aku nak cerita sama korang....selepas selesai solat qiamulail, aku pun bertafakur laa nak baca doa bila tiba2 budak sebelah aku nih dari tadi asyik sujud jer... orang lain dah sudah selesai bagi salam... imam pun dah baca doa sayup2.... aku pun kaget laa.. apsal kawan aku nih tak bangun2... aku bisik kat kawan sebelah aku lagi sorang... aku cuit kawan aku yang tengah sujud tu.. dari posisi sujud terus jer tertumbang... "laaa rupanya tertidur!" penat jer aku risau..yer laa aku ni panik skit... tengok tak bergerak jer dari tadi ingatkan lama nye minah ni sujud, aku ingat pengsan ker aper ke kan.... buat drama betul la budak nih...

waktu sahur plak, warden kiteorang yang kiteorang gelarkan die cikgu Zana (glamer tak?) selalu bawak rotan... sasaran nya adalah pintu atau pun almari atau pun apa2 yang boleh diketuk... dia akan pergi bilik ke bilik pastu dia ketuk pintu ngan rotan dia... bergegar beb! memang tidur terganggu laa katanya...kiteorang ni pandai skit mengelat (cecehceh:p )...salah seorang dari kiteorang akan bukak lampu dan pura2 batuk, konon2nya kiteorang dah bangun nak sahur lah kan.. hehe... lepas bukak lampu terus tidur balik! hehehe...


waktu berbuka puasa di asrama adalah waktu yang dinanti2kan... time nih semua pelajar perempuan akan berpakaian kemas2 dan cantik2... dan lelakinya pakai baju melayu dan berhensem2 henseman (maaf, bahasa apakah ini?)... maklum laa kan makan ramai2 kat dewan makan.... mestilaa kan ada yang berkenan dihati... time ramadhan kiteorang makan serentak jadi semua pelajar berkumpul laa... jadi masa ini la time nak meng'jeling2'... ada yang alim2 tu tak der la jeling2 cuma kedip2 jer.... hahaha... aku budak comot mase tu (sekarang pun comot jugak..hoho)... takder nyer nak pakai lawa2.. aku buat hal sendiri ajer... lagipun aku bukan pelajar golongan primadona (yang popular kerana cantik dan sopan santun)... pengalaman berpuasa di negeri orang bersama rakan2 adalah kenangan manis..sangat manis.. mesti korang pun ada sentimental memories jugak kan?


ramadhan ohh ramadhan.... selamat datang wahai ramadhan~

9 Aug 2009

Aku cinta dia~ by gita gutawa

Lagu yang menceriakan mood terutama ketika hari Sabtu (t/c: merujuk hari yang cuti sahaja ye.. :p


5 Aug 2009

Puisi "Kita Pasti Dirisik"

Got this poem from Demi Pena


Kita Pasti Dirisik

Pertunangan sejak azali,

Di hujung hidup nanti…

Berlangsungnya perkahwinanmu dengan maut,

Hantarannya sakit dan nazak,

Tamu bertandang menghadiahkan esak tangis,

Pengantin dimandikan…

Dipakaikan baju cantik putih,

Wangian gaharu dan cendana,

Keranda jadi pelamin,

Pengantin bersanding sendirian…

Diarak keliling kampung,

Berkompangkan azan dan kalimat kudus,

Akad nikahnya bacaan talkin,

Berwalikan liang lahat,

Saksi pula nisan-nisan,

Siraman – renjisan air mawar,

Keluarga terdekat menepung tawar,

Tiba masa pengantin,

Menunggu sendirian.

Malam pertama bersama Kekasih,

Di kamar bertilamkan tanah,

Dan Dia menuntut janji.

Sucikah kita tatkala berpadu?

Pernahkah taubat sepanjang hayat?

Atau terkubur bersama dosa?

Dan Dia Kekasih itu,

Menetapkanmu ke syurga,

Atau melemparkan dirimu ke neraka.

20 Jul 2009

Sorry, Blame It On Me lyrics

As life goes on I’m starting to learn more and more about responsibility
I realize everything I do is affecting the people around me
So I want to take this time out to apologize for things I have done
And things that have not occurred yet
And the things they don’t want to take responsibility for

I’m sorry for the times I left you home
I was on the road and you were alone
I’m sorry for the times that I had to go
I’m sorry for the fact that I did not know
That you were sitting home just wishing we
Could go back to when it was just you and me
I’m sorry for the times I would neglect
I’m sorry for the times I disrespect

I’m sorry for the wrong things that I’ve done
I’m sorry I’m not always there for my sons
I’m sorry for the fact that I'm not aware
That you can’t sleep at night when I am not there
Because I am in the streets like everyday
Sorry for the things that I did not say
Like how you are the best thing in my world
And how I'm so proud to call you my girl

[Bridge]
I understand that there are some problems
And I am not too blind to know
All the pain you kept inside you
Even though you might not show
If I can't apologize for being wrong
Then it’s just a shame on me
I’ll be the reason for your pain and you can put the blame on me

[Chorus]
You can put the blame on me [4x]
Said you can put the blame on me [3x]
You can put the blame on me

Sorry for the things that he put you through
And all the times you didn’t know what to do
Sorry that you had to go and sell those packs
Just trying to stay busy till you heard from Dad
And you would rather be home with all your kids
As one big family with love and bliss
And even though Pops treated us like kings

He got a second wife and you didn’t agree
He got up and left you there all alone
I’m sorry that you had to do it on your own
I’m sorry that I went and added to your grief
I’m sorry that your son was once a thief
I’m sorry that I grew up way too fast
I wish I would’ve listened and not be so bad
I’m sorry your life turned out this way
I’m sorry that the FEDS came and took me away

[Bridge]

I’m sorry that it took so long to see
They were dead wrong trying to put it on me
I’m sorry that it took so long to speak
But I was on tour with Gwen Stefani
I’m sorry for the hand that she was dealt
For the embarrassment that she felt
Just a little young girl trying to have fun
Her daddy should never let her out that young
I’m sorry for Club Zen getting shut down
I hope they manage better next time around
How was I to know she was underage
In a 21 and older club they say
Why doesn’t anybody wanna take blame
Verizon backed out disgracing my name
I’m just a singer trying to entertain
Because I love my fans I’ll take that blame
Even though the blame’s on you [3x]
I’ll take that blame from you

And you can put that blame on me [2x]
You can put that blame on me
And you can put that blame on me

Dibius Cinta lirik

Kau membiusku dengan cinta
Cinta yang malu kukatakan
Kau membiusku dengan cinta
Sampai aku tak bisa berkata

Kau membius sampai aku jadi sering melamun
Memikirkan kita bisakah bersama

Aku bius Cinta
Cintamu yang tak ada tandingan
Namun mungkin tak bisa
Entah ku tak tahu…

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya
Aku dibius cinta…

Kau membiusku dengan cinta
Cinta yang malu kukatakan
Kau membiusku dengan cinta
Sampai aku tak bisa berkata

Kau membius sampai aku jadi sering melamun
Memikirkan kita bisakah bersama

Aku bius Cinta
Cintamu yang tak ada tandingan
Namun mungkin tak bisa
Entah ku tak tahu…

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya
Aku dibius cinta…

Aku dibius cinta…
Aku dibus cinta…

11 Jul 2009

Kisah ikan yang cemburu buta



Pada suatu hari, ada sepasang ikan...
Ikan jantan nama tony, ikan betina nama Tini
Mereka berdua sangatlah 'deeply in love'



Suatu hati, Tini cemburu dan syak Tony curang lalu mereka pun bertengkar:



Keadaan berlarutan sehingga perang dunia ke 2 tercetus antara mereka:



Akhirnya si Tini mengalah sebab Tony jerit2 sehingga membuatnya takut...
Akhirnya mereka berdamai dan hidup bahagia ke anak2 ikan..





Cerita dongeng...
-The End-


Sebenarnya cerita di atas adalah rekaan semata2... keboringan tahap 'cipan'
just I think this picture interesting to look at...

just mind you to focus at the fish pics only ya!!

:p

9 Jul 2009

Kotak AJAIB



kotak mainan ajaib... tengok laa macam mana orang begitu fanatik:


baru2 ni selalu jer nampak kotak2 ni dijual di kedai2 runcit...
Rupa2nya trend kotak ajaib ni ada balik...
Apa yang ajaib nya? sebab ia boleh buat aku Happy!

Teringat time dulu2 main kotak ni macam khusyuk bebenor... sakan betul waktu tuh...
sekarang ni bila tengok kotak tu macam biasa aje... tak de pun rasa teruja seperti time kecik2 dulu... dulu sanggup merengek2 kat mak ayah nak beli kotak ajaib nih... rasa kotak ni hebat sangat... ada macam2 kaler... pastu boleh pusing2 kotak nih...

agaknya masa berlalu... kotak ajaib ni tak berubah mungkin yang berubahnya cuma aku...
Ia mengingatkan aku betapa berbezanya pemikiran kanak2 dan pemikiran orang dewasa (ehem2.... aku considered aku dah dewasa laa kan since dah umur 25 thn? :p)
Kotak ajaib nih pernah menggembirakan aku zaman bebudak dulu... haihh cepatnya masa berlalu..


waktu budak2 senang untuk gembira... bahkan jika diberi kotak 'ajaib' ni pun dah rasa macam di puncak dunia... Bila dah besar panjang nih benda2 macam kotak ajaib ni tak mendatangkan kesan 'euphoria' lagi...

Lalu benda apa yang mendatangkan kesan gembira? Pada zaman sekarang, gadjet seperti kamera berpixel tinggi dan laptop yang tercanggih menjadi medium untuk mendapatkan kesan euphoria.... bukan kotak ajaib.... kotak ajaib menjadi kenangan terindah di masa lalu........


Kotak ohh kotak....


Mungkinkah kotak ajaib cuma kotak??
Keajaiban yang hilang....


p/s: entri ini adalah entri yang tidak mempunyai unsur2 pelajaran cuma entri merapu2 sahaja... sekiran terima kasih :D

3 Jul 2009

Ku pinjam satu bintang lirik~

Alyah
Kurindukan Dia
Kumahu Belaian Manja
Ku Ingin Selalu.....Disisinya

Riz
Hooo Huuoo
Inikah Bahgia
Inikah Kasih Asmara
Bernyanyi Lah Hatiku Dengan Cinta

Riz & Alyah
Ku Tak Ingin Lagi Berjauhan
Usah Kau Hampiri Perpisahan
Seharusnya
Kau Mengerti Kasih
Hanya Engkau Dihatiku
Andai Mampuku Menyentuh Awan
Akan Kupinjamkan Satu Bintang
Dan
Ku Pancar Seriang Gemilang
Itu Kasih Kewajahmu

Riz
Kuberjanji Sayang
Alyah
Ku Menunggu Dikau Pulang hei..hei
Riz
Membawa Cintamu Yang Terindah
Dengarlah Kata Hatihoo..huooo

Riz
Kurindukan Kasih Dia
Alyah
Kumahu Belaian Manja
Riz
Takkan Kulupa Cinta Pertama
Alyah
Cinta
Riz & Alyah
Ku Tak Ingin Lagi Berjauhan
Usah Kau Hampiri Perpisahan
Seharusnya Kau Mengerti Kasih
Hanya Engkau Dihatiku
Andai Mampuku Menyentuh Awan
Akan Kupinjamkan Satu Bintang
Dan
Ku Pancar Seriang Gemilang
Itu Kasih Kewajahmu..hoouooo

Riz
Kuberjanji Sayang
Alyah
Ku Menunggu Dikau Pulang

Riz & Alyah
Membawa Cintamu Yg Terindah
Alyah
Dengarlah Kata Hati
Riz
Dengarkanlah Kata Hati
Dengarkanlah Bicaraku

30 Jun 2009

Berhati2 terhadap kes2 ragut




Beberapa hari ini, banyak juga aku dengar kes2 ragut..
Yang jadi mangsa ramai terdiri daripada wanita...
Mungkin sebab peragut tu ingat perempuan senang kot? sebab dieorang ingat perempuan lemah dan tak mampu melawan..

Namun hakikatnya ada yang melawan balik sampai kadang2 mendatangkan kecederaan, ada yang lebam2.... dan ada yang maut...


Ibu ku berpesan jika ada orang datang meragut, biarkan aje die amik barang2 asalkan kite selamat.... tapi aku pikir geram jugak nak lepaskan peragut macam tu ajer....



kalau anda macam mane? nak ketuk pakai payung?? atau pun melawan??



Bertindaklah ikut situasi dan gunakanlah kebijaksanaan anda...


22 Jun 2009

I'm yours lyrics~~ this song make me happy!




Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
And now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love
Listen to the music of the moment maybe sing with me
I like peaceful melodys
It's your God-forsaken right to be loved love loved love love

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what I'm saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Well no no, well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love
Listen to the music of the moment come and dance with me
I like one big family (2nd time: I like happy family)
It's your God-forsaken right to be loved love love love

I won't hesitate no more
Oh no more no more no more
It's your God-forsaken right to be loved, I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

No I won't hesitate no more, no more
This cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours, I'm yours

Suratan atau kebetulan lirik

Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita
Itukah suratan dalam kehidupan
Atau hanya satu kebetulan

Kita asyik membicarakan
Persoalan hidup dan pilihan
Sedang kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jawapan

Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan

11 Jun 2009

Shoes that grow with the feet....




Normally, kid's foot bursting faster as they grow up.
They had to buy new shoes and this make parents have to spend more money.

So, one of US inventor invent this:


Yes, a shoes solution - shoes that grow with the feet.

The INCHworm trainers use a technology called iFit to expand up to one full size.

Well, unfortunately it is not so popular among US.

I got this from Mail Online UK

and this article was publish in 2008.



Well, I think this shoes is a great idea, but do kid wants to wear shoes until 6 month?
(sedangkan Hari Raya pun mesti tukar kasut baru)


I could say, this idea is a great idea and practical among parents, however it's does not practical to be comply if we look through children desire.
Children like something new... do they?


Unless you teach your child to save starting from beginning.


:D

A place in this world lyrics




I don't know what I want, so don't ask me

Cause I'm still trying to figure it out
Don't know what's down this road, I'm just walking
Trying to see through the rain coming down
Even though I'm not the only one
Who feels the way I do

[Chorus:]

I'm alone, on my own, and that's all I know
I'll be strong, I'll be wrong, oh but life goes on
I'm just a girl, trying to find a place in
This world

Got the radio on, my old blue jeans
And I'm wearing my heart on my sleeve
Feeling lucky today, got the sunshine
Could you tell me what more do I need
And tomorrow's just a mystery, oh yeah
But that's ok

[Repeat Chorus]

Maybe I'm just a girl on a mission
But I'm ready to fly

[Repeat Chorus]

word of the day!

"People loves to listen to lies because truth hurts".

10 Jun 2009

word of the day!

"Blaming others for the pain we feel each time someone fails to live up to our expectations is no different than burning our tongue on coffee that's too hot to swallow, and then calling our cup an idiot!" - Guy Finley

8 Jun 2009

A true story...


Nadya Vessey photo from seaway.blogspot.com

I came across seawayblog.blogspot.com where I read about Nadya Vessey story. A New Zealand girl who was born with a condition that meant her legs would never develop properly and by the time she was 16 she had both her legs amputated.

However, she is a very high spirit and likes to joke around.

One day, a little boy (around 4) came to her while she taking off her prosthetic leg (artificial extension that replaces a missing body part) and ask her,

"why haven't you got any legs?"

and guess what she reply to that boy?

"Have you heard of The Little Mermaid?"

and he said 'yes'

Then she replied, 'I'm a mermaid'

he got this look on his face and he said 'wow that's cool' and ran off to tell his dad."


Then the idea start it from there.
Yes, she want to be a mermaid!!

To realize her dream, she ask directly to a famous company called WETA Digital (won awards for its visual effects for Lord of the rings and King Kong movie) to create a tail for her which helps her to swims like a mermaid!

The idea was accepted by the company and guess what?

After two years of study,a fully-functioning tail complete with a fitted suit designed by eight creative artist. The masterpiece covered with digitally printed sock with hand-painted mermaid scales.


The artificial 'mermaid tail'





Nadya Vessey become a 'mermaid'



Quoted from the article,
"Nadya was astounded and delighted...
'It was absolutely amazing,' said costumer Lee Williams. 'It's beautiful to watch Nadya swim and to see that dream come true and to be a part of that. I feel quite blessed.'"



Nadya finally swimming like a true mermaid!!! Yeay!!


31 May 2009

Thank you GSC



Well for those who didn't know, 10 May is my birthday!! :)

Yeah, happy belated birthday to me..
hehe
first, thanks to GSC for giving me GSC BIRTHDAY COUPON
yeapppiii!!! yeahhh....
Free ticket during of month actual birthday which valid for movies marked asterisk(*) only.
(-_-")

FOr those who want free movie ticket, just be a member at gsc.com.my and you can claim the ticket during your birthday or month of your birthday...


26 May 2009

P.H.O.B.I.A List



Phobia of Spiders- Arachnephobia or Arachnophobia


DO you suffer from phobia disorder?
Well, some of us freak out when it comes to something that they fear off.

Some weird name for phobia disorder is:

Clowns- Coulrophobia:



Lepidopterophobia- Fear of butterfly:




Eisoptrophobia- Fear of your own refection:



Decidophobia- Fear of making decisions



Agyrophobia or Dromophobia- fear of crossing streets, highways and other thoroughfare



Fear is not a factor if you have courage to confront it as a challenge right??



GO GO!!!!!!

Aku dan dirimu| Ari Lasso feat. Bunga Citra Lestari

Tiba saatnya kita saling bicara
tentang perasaan yang kian menyiksa
tentang rindu yang menggebu
tentang cinta yang tak terungkap

sudah terlalu lama kita berdiam
tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
memenuhi mimpi-mimpi malam kita

reff:
duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian

jika sang waktu bisa kita hentikan
dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
meleburkan semua batas
antara kau dan aku,
kita....

duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian

25 May 2009

Semalam, Hari Ini dan Esok

Semalam
adalah semalam

Namun tindakan semalam akan menjadi penentu hari ini...
Andai ada sebarang kesilapan berlaku pada hari semalam,
Hari ini akan jadi sulit
Namun, hati jangan kau gusar,
Ia boleh diselamatkan dengan membetulkannya semula.

Namun sempatkah keadaan pulih sebelum hari esok menjelma?

-ZZZ-

Kisah mimpi semalam

Semalam aku mimpi lagi..bukan mimpi kawin.... tapi mimpi pelik2..mungkin sebab terlupa basuh kaki dulu kot sebelum tido...hehe...


kisahnye begini, dah dua kali aku mimpi bersiar2 dengan seorang pemuda yang tak dikenali.
tapi muka pemuda tu tak jelas lah....

Yang herannya, ayah aku juga bermimpi perkara yang sama... aku keluar bersiar2 dengan seorang pemuda yang tak dikenali. Siap ayah aku marah sebab aku sepatutnya keluar dengan Mr I (buah hati aku)... pelik kan? dah dua kali mimpi... siapa pemuda tu eh? aku keluar dengan pemuda yang tak dikenali dalam mimpi..pelik bukan?

Beberapa tafsir mimpi dalam internet yang sempat aku google adalah:

-Melihat pemuda / tidak dikenali
Jika orang yang bermimpi itu melihat diikuti oleh pemuda bererti dia akan berjumpa dengan musuh.Jika dia melihat pemuda yang tidak dikenal dan sangat marah melihatnya, maka dia akan berjumpa dengan musuh yang sangat dibenci orang. Jika dia senang melihatnya, maka dia akan bertemu musuh yang disukainya.


Jika macam tafsir mimpi tu betul, sangat laa horror ok?!

hehehe..... tapi tah2 mimpi tu hanyalah mimpi...

tak percayalah!! (kalau mimpi baik2 percaya tapi kalau mimpi buruk tak percaya pulak! hehe :p)




17 May 2009

Dr. Sheikh Muszaphar nak kahwin!


Tahniah!
Dr. Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha telah mengakui bakal mendirikan rumah tangga dengan buah hatinya, Dr. Halina Mohd. Yunos, 27, pada pertengahan Julai 2009.
Kepada peminat fanatik Dr Sheikh tu jangan frust plak yer :p


erm... I just wondering since Dr. Sheikh Muszaphar Shukor telah kembali kejawatan asalnya iaitu specialist surgeon di UKM, (tetapi hanya bertugas sekali seminggu) siapa lagi yang nak memajukan
space technology di Malaysia? dah senyap tanpa khabar berita...

entah la. No komen hanya mampu tulis di blog......
-titik-

16 May 2009

banned hydroxycut product!


The U.S. Food and Drug Administration (FDA) is warning consumers to immediately stop using Hydroxycut products by Iovate Health Sciences, Inc., of Oakville, Ontario and distributed by Iovate Health Sciences U.S.A., Inc. of Blasdell, NY. Hydroxycut products are associated with a number of serious liver injuries.

The FDA has received 23 reports of serious health problems ranging from jaundice and elevated liver enzymes, an indicator of potential liver injury, to liver damage requiring liver transplants. One death due to liver failure has been reported to FDA. Other health problems reported include seizures; cardiovascular disorders; and rhabdomyolysis, a type of muscle damage that can lead to other serious health problems such as kidney failure.

Hydroxycut products are dietary supplements that are marketed for weight-loss, as fat burners, as energy-enhancers, as low carb diet aids, and for water loss under the Iovate and MuscleTech brand names. The list of products being recalled by Iovate currently includes:

Hydroxycut Regular Rapid Release Caplets
Hydroxycut Caffeine-Free Rapid Release Caplets
Hydroxycut Hardcore Liquid Caplets
Hydroxycut Max Liquid Caplets
Hydroxycut Regular Drink Packets
Hydroxycut Caffeine-Free Drink Packets
Hydroxycut Hardcore Drink Packets (Ignition Stix)
Hydroxycut Max Drink Packets
Hydroxycut Liquid Shots
Hydroxycut Hardcore RTDs (Ready-to-Drink)
Hydroxycut Max Aqua Shed
Hydroxycut 24
Hydroxycut Carb Control
Hydroxycut Natural

For more detail, click FDA website



15 May 2009

tafsir mimpi kahwin

Bangun tidur pagi ni terus confused.
-blur2-

terasa macam baru sahaja melalui perjalanan yang sangat jauh.
Semuanya macam 'real' atau betul.


ish ish...ingatkan betul2 sebab memang rasa real.
aku mimpi aku sedang membuat persiapan kenduri kahwin..
Semua orang gembira, aku gembira.

cincin kahwin pun dah diterima..
di luar rumah riuh rendah dengan suara orang ramai.
Hantaran warna merah siap bersusun.

sumber: semut.onsugar.com
sumber: Jantoo cartoon

Apakah makna mimpi nih eh?
Harap2 petanda baik la kan.
Or hanyalah mimpi yang best!
Mungkin ia adalah psikologi diri sendiri.
tapi memang dalam masa terdekat ni tak terpikir langsung untuk berkahwin macam mana la sesat boleh mimpi kahwin nih..haihhh....
mimpi ohhh mimpi...

kan bagus kalau boleh bermimpi lagi...
mimpi best2 selalu sekejap jer....
hehehe...
tapi yang hairan nya, aku tak pulak mimpi bakal suami.
mimpi berada dalam suasana kenduri kahwin jer...
mungkin mimpi ni akan bersambung?? hehehe
Alahai...kalau cakap panjang2 nanti orang cakap aku dah gatal nak kahwin tapi nak buat macam mana, mimpi ni di luar kawalan aku.

Adakah satu petanda??

Jeng...jeng...jeng...

8 May 2009

29 Apr 2009

hairstyles for round face



Well people, personally I believe that every women wants to feel sexy and pretty.
Although some may denied it but deep down inside you must be hiding this intention to be beautiful. Well, I think it doesn't mean you dress sexy or physically 'cun' but more importance is to choose the right style... Yeah.. I know that I'm not pro- in advising people especially when it comes to make up or style thingy... but I like to share; regardlesss tips, product and so on.

To me, it's not necessary to have beautiful body or beautiful face to be beautiful..
The important thing is you choose the right style and suit your personality.
I believe that everyone had their own beauty... Everybody is beautiful...
however, living in this cruel world, some people make up guidelines criteria about classification or gred of beauty that sometimes I feel it's stupid and ridiculous... like "ayam serama" contest... they judge the winner based on it's physically shape. what a shame when beauty pegion also based on beautiful looks and body (the Q's session is just to covered their hiden agenda, don't you think so? When a girl wins, she would be labelled as -beauty with brain)
Ok back to the MAIN topic...

Here is some of hairstyle which I believe it's suitable for round face! :)
Well, people who had round face (like me) always have trouble when searching for the right hairstyle... In my heart, as long as the chubbier face can be covered with hair to its maximum limit, I'll be satisfied..hahaha!





Gorgeous aren't they?
of course la they look gorgeous because they are celebrity (with makeup)
everyone can be like them! believe me...